Red Bull doreste egalizarea motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 17.09.2009
Red Bull Racing considera ca FIA trebuie sa egalizeze puterea motoarelor anul viitor, dupa ce Mercedes a dominat in buna masura acest sezon.

Federatia Internationala de Automobilism a interzis dezvoltarea motoarelor pana in sezonul 2012, cu scopul de a reduce cheltuielile anuale ale echipelor.

Progresele inregistrate de Mercedes in acest sezon ii determina insa pe rivali sa ia in considerare o posibila egalizare a motoarelor pentru sezonul urmator. Initiativa i-a apartinut lui Stefano Domenicali, iar seful Scuderiei Ferrari este sprijinit deja in acest demers si de Christian Horner, managerul celor de la Red Bull Racing.

"Cred ca trebuie sa ne uitam cu atentie la asta. FIA are toate informatiile si poate vedea diferentele. Nu cred ca este o coincidenta ca trei echipe motorizate de Mercedes au dominat 6 din primele 7 pozitii ale calificarilor si apoi au dominat din nou in cursa", a declarat britanicul citat de publicatia Autosport.

Dezvoltarea motoarelor in intersezon a fost permisa si la finalul anului precedent, cand Renault a avut posibilitatea sa isi ajusteze unitatea pentru a tine pasul cu rivalii. Totusi, la vremea respectiva, FIA a anuntat ca pana in 2012 nu vor mai exista astfel de exceptii.

Via | Autosport

Taguri: Horner, Red Bull, motor

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru