Red Bull exclude ordinele de echipă în India

de Daniel Popescu
Marti, 16.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Christian Horner susţine că Mark Webber este liber să lupte pentru titlul mondial, chiar dacă Sebastian Vettel are nevoie de cât mai multe puncte în lupta directă cu Fernando Alonso.

Sebastian Vettel a preluat duminică conducerea clasamentului general după o serie de trei victorii consecutive obţinute în Singapore, Japonia şi Coreea de Sud, însă are un avans fragil de doar şase puncte în fata principalului său rival, Fernando Alonso.

Coechipierul său Mark Webber ocupă doar locul cinci în clasament şi are de recuperat 63 de puncte în fata germanului, însă oficialii Red Bull insistă că nu se pune problema că australianul să îl ajute pe Vettel în lupta pentru trofeu.

Urmareste Automarket
"Nu încă.
Vettel a devenit lider, iar Webber încă are o şansă să câştige campionatul. Cred că ar fi greşit să impunem ordine de echipă atât timp cât Webber are încă o şansă matematică la titlu. Au demonstrat amândoi în Coreea de Sud că pot concura unul împotriva altuia în mod corect şi asta este tot ce le cerem"
, a declarat Christian Horner, şeful echipei austriece.

Unii fani au considerat că Red Bull a impus ordine de echipa chiar în cursă din Coreea de Sud, atunci când Webber a ratat startul şi i-a permis lui Vettel să treacă la conducerea cursei, pe care nu a mai cedat-o până la final.

Via Autosport

Comentarii (10)

  • "...chiar dacă Sebastian Vettel are nevoie de cât mai multe puncte în lupta directă cu Sebastian Vettel." =))
    2 1
  • LOOOOOOL

    cat tupeu...sa ii arate pe ferrari cu degetul si ei fac la fel (vezi cursa trecuta)
    10 8
  • Redfools
    Ma lasati cu afirmatiile astea penibile!Macar Ferrari nu sunt ipocriti!Auzi la ei, Webber are sanse la titlu!Haha!
    13 6
  • papagali
    Nu cred ca ar trebui sa trateze fanii Formulei 1 ca pe niste idioti care-si inchipuie ca Webber va sta in calea lui Vettel. E stricata si piesa asta "webber nu i-a startul bine".
    Conform celor de la Red Bull Webber in fiecare an poate lupta pentru titlu, dar mereu se da la o parte ori il da echipa la o parte.
    7 2
  • RedFools este un vizionar desavarsit. Sa imi imprumuti si mie globul tau de cristal, mi-ar fi folosit la sf lui 2010 cand nu se asteptau multi sa castige Vettel. Ferrari sunt ipocriti grav. Ei afirmau dupa Hockenheim 2010 ca nu au fost ordine de echipa. Alonso nega, Mass nega, Domenicali evita. Saracii...dar nu sunt ipocriti...
    7 5
  • Iar incepe red bull(shitul). Macar Ferrari sunt pe fata. Anul trecut au spus la fel si pana laurma s-a observat in declaratii ca au utilizat ordine :). Nu cred ca este incorect sa utilizezi ordine de echipa, dar nu suport ipocritii.
    6 3
  • Horner nu are rusine deloc.E chiar penibil si rade lumea de el.Daca Webber iese Campion cinava se umble de bani la pariuri dar eu nu cred asa ceva.Alonso va fi campion pentru ca Dumnezeu este acolo sus si chiar daca Vettel e favorit eu asa cred ca se va intampla.Sper ca titlul sa se decida pe circuit.
    7 4
  • astia de la redcows nici usturoi nu mananca nici gura nu le pute
    1 0
  • Domnu Hornar ... pardon, Horner
    Mark are tot atea sanse sa castige campionatul la piloti cate am eu sa castig anul viitor titul, avand in vedere ca nu prea o sa particip.
    Maxim de puncte ce pot fi castigate in cele 4 curse ramase e de 100. El are acum un deficit de 63 puncte si e pe locul cinci in clasament. Asta inseamna ca in trei curse primii patru trebuie sa abandoneze.
    E adevarat ca in Corea a mai aparut un kamikaze care sa mai rareasca din pilotii de pe grila la start (Kobayashi) pe linga deja consacratii Romain Grosjean si Pastor Maldonado dar e cam prea mult de lucru.
    2 1
  • Nici nu-i nevoie de ordine de echipa, e suficient ca pe masina lui Webber sa apara iarasi acei spiridusi buclucasi (englezii le zic gremlins)...sa nu mearga Kers, sa nu aiba aceleasi piese ca pe a lui Vettel...tehnic vorbind, asta nu-i nici macar ordin de echipa. Ii dai voie omului sa se lupte corect, cu o masina construita corect, dar cu piese mai de pe la-nceputul camionatului, si normal ca n-o sa se poata tine dupa neamt...

    BTW, din punct de vedere al corectitudinii eu unul imi aduc aminte ca la ultima cursa din 2010 Webber conducea campionatu' (si ca putea sa incheie campion chiar mai devreme de ultima cursa, daca nu derapa ca un incepator pe ploaie, cu 2 curse-nainte, cand era detasat in fruntea plutonului). Din punctul meu de vedere, RedBull chiar au fost fair-play anul ala. Ca dupa aia s-au stricat, asta e o alta treaba, dar sa nu uitam si amanuntele astea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru