Red Bull explică starturile ratate ale lui Webber

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.09.2011
Christian Horner susţine că Mark Webber nu este integral răspunzător pentru starturile ratate în cursele din sezonul 2011.

Mark Webber a avut numeroase probleme în startul curselor din acest sezon, în urma cărora a ratat multe oportunităţi de a încheia pe podium.

În total, în primele 13 etape ale anului, pilotul echipei Red Bull Racing a pierdut 20 de poziţii la start, reuşind să recupereze ulterior doar o parte dintre acestea. Chiar dacă s-a evidenţiat ca pilotul de top cu cele mai mari probleme din acest punct de vedere, şeful Christian Horner i-a luat apărarea şi susţine că sistemul de start folosit în Formula 1 este unul foarte complex.

"A fost un punct culminant al lucrurilor. Ce s-a întâmplat la Spa (n.r - Webber a pierdut cinci poziţii la start) a fost mai degrabă un calcul făcut de Renault, ei au măsurat cuplul necesar la start, iar Sebastian Vettel a fost la numai 100 de rotaţii să aibă exact acelaşi start ca şi Webber. A fost unul dintre acele lucruri cu motorul şi electronică sasiului, dar şi pentru că nu a simulat starturile în weekend din cauza ploii, aderenţei mai bune decât ne aşteptăm şi un start ascendent.

Toţi aceşti factori au contribuit. Webber a avut câteva starturi bune, dar din păcate starturile proaste au avut loc când a plecat din frunte", a declarat britanicul pentru jurnalistul James Allen.

Via | James Allen

Comentarii (2)

  • Oare de ce ?
    Numai masina lui webber are probleme?
    9 5
  • webber
    pacat pt webber, mai bine se ducea la williams decat locul 2 la red bull
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru