Red Bull explică strategia din finalul cursei de la Silverstone: "Exista riscul să facă și Verstappen până"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Luni, 03.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull consideră că a luat decizia potrivită să-l cheme la boxe pe Max Verstappen în finalul cursei de la Silverstone, chiar dacă olandezul ar fi câștigat cursa din cauza penei suferita în ultimul tur de Lewis Hamilton.

Max Verstappen se îndrepta spre un loc trei în Marele Premiu al Marii Britanii în momentul în care Valtteri Bottas a terminat doar pe 11 în urma unei pene la cauciucul stânga-față.

Red Bull a decis imediat să-l cheme la boxe pe olandez pentru a evita un scenariu similar, însă în ultimul tur pilotul care a suferit o pană a fost chiar liderul Lewis Hamilton.

În ciuda problemelor, britanicul a ajuns cu greu la linia de sosire, cu un avans de numai 5 secunde în fața lui Verstappen. În absența opririi la boxe, Verstappen ar fi obținut victoria, însă șeful Christian Horner consideră că decizia a fost una corectă.

"Verstappen era deja îngrijorat de vibrații. Am văzut pana lui Bottas și am observat o gaură în pneul nostru, așa că am decis să-l chemăm la boxe. Pneul de pe monopostul lui Verstappen avea o gaură mare, așa că nu există o garanție că ar fi ajuns la finalul cursei", a precizat el.

La rândul său, Verstappen crede că decizia precaută a fost una mai potrivită, întrucât ar fi riscat să nu obțină niciun punct.

Practic, olandezul se consideră mulțumit că a progresat un loc, întrucât în absența penelor ar fi terminat doar pe locul trei.

"Aș fi putut avea o pană din cauza căreia să pierd mai mult timp. După cursă este întotdeauna ușor să spui că ar fi trebuit să continui, dar cine ar fi spus că și Hamilton va avea o pană? Cât de des se întâmpla asta?", se întreabă pilotul olandez.

Via Formula1

Comentarii (23)

  • Domnu' Daniel Popescu, e adevărat că terminarea cursei de către Bottas în afara punctelor s-a asimilat cu un abandon, însă pilotul celor de la Mercedes a intrat la boxe și a revenit pe circuit în lupta cu Vettel, nu a abandonat.
    11 0
  • Costel
    declaratia lui Leclerc post-cursa:

    "am fost anuntat de problemele cu pneurile ale celor aflati in fata mea pe final de cursa si am redus si eu ritmul in ultimele tururi"

    ........sa-i dea de veste careva monegascului faptul ca la *intimidantul* pace al SF1000 etalat ieri in cursa de la Silvestone gumele micului print mai suportau inca cel putin o jumatate de grand-prix pe orisicare dintre traseele aflate in calendarul mondial 2020!

    parol!
    7 6
  • Neutru
    Cum ia spus Kimi lui Massa;„De acea nu vei fi niciodată campion” Cine-i mai demult pe F1 știe când și Kimi a mers până ia sărit roata încercând să termine cursa.Massa a zis că-i inconștient.
    14 1
  • Costel
    D-le Neutru,

    daca n-ai acea nebunie la 22 de ani, daca n-ai la 22 de ani acea frumoasa indecenta sa exagerezi, oare cand sa vina acestea??

    la 35? la 38? la 43?

    ......monegascu-i doar un pilot timorat, reprimat si cu mize mici in F1, sezoanele viitoare o sa confirme tuturor ca proiectia corecta mi-o apartinut taman mie inca din sezonul 2019
    10 10
  • Asta mai lipsea - sa faca pana si Verstappen !!! Oricum, daca mai faceau multi, prindea si vettel podiumul ...
    14 2
  • Costel
    D-le Radu,

    va apreciez ironia fina alaturata unei doze infinitezimale de sarcasm, tocmai de aceea va ofer un vot verzui
    3 5
  • Fraților, de s-ar duce Costel la spovedit și ar primi un canon de 6 săptămâni în care să nu mai scrie pe acest site, pun pariu că n-ar rezista nici măcar două! :)))) El e cuvântul și adevărul, iar idolul său reprezintă revelația supranaturală a acestui sport. Cuvintele lui sunt curat definite, explicate, păstrate nu că n-ar mai avea stare nici ziua nici seara la culcare așadar, aplicate și fructificate la fiecare știre de pe acest site. Tot ce zice, tot ce face, tot ce gândește despre Vettel și adversarii neamțului reprezintă planul de păstrare a revelației în domeniul Formulei1.
    :)))))
    13 2
  • Max baiatule, tu nu ai inteles ca Hamilton castiga si cu o masina tip Flinstone? Adica da si din picioare si e tot mai rapid decat toata lumea!
    12 6
  • @ Neutru
    e vb de Barrichello, nu masa

    @ Costel
    esti un om foarte inteligent... insa rau intentionat si destul de habarnist, desi spui asta despre altii
    4 2
  • Costel
    Costele, tu lucrezi la Pirelli si nu stim noi? Oricum, tu esti mai destept ca Leclerc.
    4 4
  • @fan f1
    Costel de automarket are probleme serioase, la cata emotie si vorbe revarsa pe aceste site, cred ca timpul lui liber este de-a dreptul sufocat. Pe langa asta ii place sa se "auda". O forma de narcisim de nisa. Cumva asa isi arata el "frumusetea", avand evident nevoie de consideratie. Daca n-o primeste din lumea reala spera c-o va lua de-aici.
    6 6
  • hahaha
    "Există zvonuri că Sebastian Vettel în 2021 este o opțiune serioasă pentru Racing Point, acum că germanul nu mai are un loc la Ferrari. Până acum nimic nu este sigur, dar zvonurile persistă. Mai ales că Vettel a fost reperat după Marele Premiu al Marii Britanii când s-a urcat în mașină cu Otmar Szafnauer.
    Fotograful de Formula 1, Mark Sutton, l-a văzut pe Vettel intrând în parcarea de la Silverstone, împreună cu șeful echipei Racing Point. El a spus într-un videoclip pe Twitter că nu avea o cameră la îndemână atât de repede pentru a o surprinde, dar cu toate acestea, ulterior și-a împărtășit povestea prin intermediul social media."
    https://www.gpblog.com/en/news/64746/photographer-spotted-vettel-getting-into-racing-point-s-szafnauer-s-car.html
    2 0
  • hahaha
    ceva nu functioneaza corect pe acest site
    am scris postul si codul de securitate nu s-a postat, am masi scris postul o data a dat aceiasi eroare si inca o data, dupa care a aparut de 3 ori
    2 1
  • @XYZ
    Suficient să-l scoți din Merc și să-l pui în orice alt monopost, că nu-ți ma prinde podiumul ! Sau poate iese cel mult al treilea ...
    12 2
  • @fan f1
    Lume reală aici ??? Revărsarea asta de intoleranță față de opiniile altora, numită site Automarket ??? Tu te auzi ce vorbești ???
    7 4
  • @DAV, să presupunem că nu mă aud. Ajută-mă, te rog, să mă aud și să traduc ce am zis! Ți-e drag de el? Pune-te în pat cu el dar păstrând distanța și masca obligatorie prin lege, altfel... :)))
    3 8
  • @fan f1
    Replica asta, ironie de doi bani clasică, îmi dă perfectă dreptate în ceea ce am spus. Punct. Și nu ești deloc spiritual, deși poate te crezi.
    5 2
  • @DAV, bănuiesc că ești deja în pat cu el și indiferent că ai respectat regulile impuse de lege tot te-ai contaminat, dar cu un alt "virus": vanitatea care...
    E un fel de nebunie
    Generată de trufie
    O ambiție deșartă
    Ce te-mpinge-ades la ceartă.
    E-o neghioabă semeție
    Insolență, făloșie,
    E orgoliu, -nfumurare,
    E orbire, îngâmfare
    Fudulie, aroganță
    Ce-o arăți cu nonșalanță,
    Uneori obrăznicie,
    Deseori zădărnicie
    Este o deșertăciune
    Lipsă de înțelepciune.
    Deci cu-această vanitate
    DAV-ule cazi în păcate! ;)
    3 8
  • Din cate stiu, se verifica podeaua masinii la sfarsitul cursei si nu e voie sa fie prea uzata, ori la Hamilton sigur era uzata ...
    6 1
  • @Radu eu știam de verificarea distanței dintre podea și circuit, ori dacă suspensiile față n-au cedat e ușor de înlocuit pneurile față și verificat. Poate greșesc...
    2 0
  • Costel
    @dany, oi reusit sa pui punctul pe "i",

    toata aceasta tevatura se datoreaza faptului ca eu continui sa am convingerea ca stapanesc aproape de perfectiune fenomenul F1 in timp ce o parte semnificativa dintre enoriasii AM au certitudinea, deja de o lunga perioada, ca-s doar un ageamiu intr-ale F1, aspect cu care nu-s de acord nici in ruptul capului!
    2 5
  • Costel
    @nu-i vorba de desteptaciune, ii vorba doar de decenta oferita fanilor si consumatorilor de F1, monegascul nu se sfieste niciodata in ultimele optsprezece luni sa caute, sa gaseasca dar mai ales sa se si ascunda dupa scuze care mai de care mai nastrusnice, nu-i nici prima, nici a doua, nicidecum a treia oara cand micul print incearca sa-si camufleze reprezentatiile stangace dupa pseudoalibiuri, intr-o desfasurare normala fara SC-uri si privata de fiabilitatea pneurilor Pirelli *certul* salvator de la Maranello termina gp-ul pe locul 4 la un tur distanta de invingator!

    cand pierzi o secunda pe tur si chiar peste o secunda pe tur in cursa n-ai niciun drept sa invoci o astfel de scuza, practic monegascul nu face decat sa insulte inteligenta si eruditia multora care pretuiesc F1!
    1 3
  • Costel
    Aoleeeeuu, ce-am putut sa scriu! De nu voi ajunge in atentia celor de la Combaterea Crimei Organizate si Antiterorism ca suspect consumator sau traficant de droguri!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru