Red Bull: "Fără ordine de echipă în Abu Dhabi, Vettel decide singur"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.11.2010
Red Bull susţine că nu va apela la ordine de echipă nici în Abu Dhabi şi că Sebastian Vettel va decide de unul singur dacă îl va ajuta pe Mark Webber să câştige titlul mondial.

Red Bull Racing a decis să nu apeleze la ordine de echipă în Marele Premiu al Braziliei, pentru a le oferi ambilor piloţi şansa de a cuceri titlul mondial în Abu Dhabi.

Teoretic, situaţia ar trebui să se schimbe radical în Marele Premiu al Abu Dhabi, întrucât dacă ordinea Sebastian Vettel - Mark Webber - Fernando Alonso se va păstra până în ultimul tur spaniolul ar deveni campion. Din acest motiv, se anticipează că într-o astfel de situaţie Vettel îi va ceda victoria lui Webber pentru a-i permite australianului să câştige trofeul.

Cu toate acestea, Christian Horner a dezvăluit că Red Bull nu va utiliza ordine de echipa nici măcar în Abu Dhabi şi că Vettel va avea libertatea de a alege dacă îi va permite lui Webber să devină campion.

"Nu cred că avem decizii dificile de luat. Avem 2 piloţi care concurează pentru echipă, care au avut egalitate în acest an. Ar fi fost greşit să schimbăm piloţii duminică, pentru că amândoi au şanse să câştige titlul.

Nimeni nu are un glob de cristal, nimeni nu poate vedea ce se va întâmpla săptămâna viitoare şi noi am încercat să-i sprijinim în mod egal tot timpul. Şi, bineînţeles, dacă unul dintre ei se găseşte în ipostaza în care, pentru că nu poate câştiga titlul, trebuie să-l ajute pe celălalt, nu pot decât să-mi imaginez că va face asta. Dar va trebui să fie decizia pilotului. Trebuie doar să te uiţi la caracterul lor individual pentru a recunoaşte că vor da totul pentru ca echipa să obţină cel mai bun rezultat posibil", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani la sfârşitul Marelui Premiu al Braziliei.

Din punct de vedere matematic, şansele lui Webber la titlul mondial sunt net superioare celor pe care le are Vettel. Webber va fi campion dacă câştigă, iar Alonso termina cel mult pe locul 3, în timp ce Vettel trebuie să obţină victoria, iar pilotul Scuderiei Ferrari să termine cel mult pe locul 5.

Via | Autosport

Comentarii (16)

  • Vettel a decis...
    ...in Brazilia:Alonso va fi campionul anul acesta!
    10 10
  • Alonso
    uite asa alonso devine din nou campion
    10 8
  • Schumy fan 4 ever
    Respectele mele pentru aceasta echipa.
    Le-au aratat tuturor ca au caracter.
    Au dat dovada de o deosebita sportivitate si au castigat pe buna dreptate titlul la constructori.
    14 4
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Si uite asa, toata favorizarea facuta de echipa lui Vettel s-a redus la o aripa fata schimbata. Toata frustrarea lui Webber in schimb se intoarce impotriva lui. Webber sa se ia de mana cu Irvine care in 1999 se credea mare campion... dar echipa l-a readus cu picioarele pe pamant :P
    5 9
  • Alegerea lui Vettel e simpla. Mai bine Alonso campion decat batut de Webber.
    7 5
  • @EndlessDarkness
    Webber merita mult mai mult sa ia titlul pentru ca a dovedit o calitate esentiala:maturitate.Ceea ce copilul rasfatat de vettel nici vorba sa aiba.De aceea a si stiut sa renunte elegant la tot scandalul cu aripa pe care ai mentionat-o cu toate ca omul fusese net defavorizat.
    Cat despre Irvine,nu s-a crezut mare campion,ci s-a VRUT mare campion.Din pacate,cu tot ajutorul lui schumi,nu a reusit.
    4 4
  • ciurik
    RBR - echipa de suflet!
    Daca Alonso termina pe 6, Vettel pe 1 si Webber pe 2... vor fi la egalitate, cine castiga? Stim cu totii ca e mult mai bun Vettel, se da un titlu asa? :))
    3 3
  • nu cred
    Daca Vettel face asta,se va pacali pt. ca Webber sigur nu ar face asta pentru Vettel.Asa ca mai bine sa iasa Alonso decat Webber.Sau poate ca Vettel o sa aiba noroc,dar Alonso nu prea iarta ocaziile astea.
    5 3
  • ?
    sunt curios. daca vettel era pe locul 2 la 8 puncte de alonso, sa vezi atunci...cum spunea horner...webber trebuie sa-l ajute neaparat pe vettel ca sa nu pierdem titlul. si acum fac tot posibilul sa il faca pe vettel campion. si mi se pare normal lucrul asta. sa castige un neamt pentru o echipa germana. (germana sau austriaca tot una..sunt surori aceste tari)
    10 2
  • Horner
    de parca este sigur ca vor avea ocazia ..... o sa vada ei ... cum au pierdut titlul la cursa trecuta ....
    3 2
  • Oameni buni
    Lui Webber i se face o mare nedreptate de catre RBR.Puteau foarte bine sa-l sprijine anul acesta,deoarece are mult mai multe sanse si 34 de ani,pe cand vettel are tot viitorul in fata,deci suficient timp sa castige.
    In schimb,puteau sa-i arate ceva respect pentru felul in care i-a ajutat sa catige campionatul mondial la constructori,deoarece a avut un mare merit,e la echipa inca din 2007,cand RBR erau varza si a pus serior umarul la ceea ce este azi RBR prin experienta lui.Si acum,in loc sa-l sprijine sa castige si el ccea ce aproape sigur ar fi reprezentat probabil singurul lui titlu,Horner si ceilalti se comporta de parca Webber nici nu ar exista sau ar fi pierdut cel putin la jumatatea clasamentului. Foarte,foarte urat din partea lor.
    P.S.Cu toate ca a luat titlul la echipe,RBR a demonstrat pe parcursul acestui an ca este departe de a fi o adevarata ECHIPA.
    13 2
  • astia sunt batuti in cap! daca le mai bubuie un motor! a pleca de la ideea ca vor obtine dubla si in ultima cursa e mandrie de sine! mi-aduc aminte de Universitatea Craiova de acum cativa ani care trebuia sa piarda un meci pt a juca in cupele europene si nu l-au pierdut! apoi nu au mai pupat in cupe ani buni...
    imi place schimbarea, alunga monotonia si sportul devine mai interesant, am sustinut anul trecut Brown GP si acum RedBull dar aceasta echipa isi face ghinionul singura...poate nu merita sa castige...
    3 2
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    @lev: Mah eu nu spun despre cine ce merita. Dar daca echipa il vrea pe Vettel campion... treaba lor. Ferrari l-au vrut pe Schumacher in 1999 campion... si Irvine nu a avut ce face. Asta desi in 1999, il bateau pe cei de la McLaren 2 locotenenti... Irvine locotenentul lui Schumacher si Salo, locotenentul lui Irvine :P

    Webber merita titlul, Vettel il merita, Alonso il merita, Hamilton il merita, Button il merita... dar cine il merita cu adevarat este cel care il va castiga in Emirate, nu cel care credem noi ca merita.

    Iar Red Bull fara Vettel nu erau aici, erau o echipa de pluton cu Webber. Webber sa fie bucuros ca Vettel a venit la echipa si le-a dat un nou suflu. Ai vazut cine a urcat pe podium la Sao Paolo? Iti spun eu... Horner... si ai vazut cu cine tot statea de vorba? Adevarul doare dar fiecare echipa are preferatul ei. Uite ceva urat rau... Button la McLaren merita sa-si apere titlul... si el stia ca nu are nici o sansa... dar nici la Merdeces nu mai era dorit... Si lista poate continua.

    P.S. Uite cat a crescut Ferrari cu Alonso. Si asta in cateva luni. Sa zicem ca Alonso nu a contat si totul a fost asa de noroc... stim bine amandoi ca Alonso a contat foarte mult si echipa s-a adaptatat pe parcurs, dar sincer... au si cu ce sa fie mandri acuma cu o cursa inainte de final.
    9 3
  • @EndlessDarkness
    Poi l-or vrea ei pe Vettel...dar e mai greu pentru el din doua motive clare:este sub alonso ca pilot si este sub alonso in clasament.De fapt in clasament sta mai prost decat Webber,asta era ideea.Si atunci ce faci?Risti aiurea sau sprijini pe ala care are sanse mai multe?
    Iar situatia lui Irvine e de nediscutat:ala era clar sub Schumi,si daca nu l-ar fi vrut Ferrari pe Schumi,tot n-avea cum sa iasa Eddie campion,fata de cei doi de la RBR care sunt mai apropiati ca valoare.
    Sa stii ca cine va castiga la Abu Dhabi nu neaprat merita campionatul.Parerea mea e ca cel mai mult ar merita Alonso iar apoi Webber.
    Sa nu-mi spui acum ca a venit Vettel la RBR si cu vasta lui experienta(de doar 23 de ani) fata de cea a lui Webber(34) a ajutat la crearea acestui monopost!Asta e tare!A ajutat,nimic de zis,dar sa fim seriosi,cel care a fost mult mai util echipei sale a fost Webber.
    8 2
  • ADEVARUL
    Am citi la un coleg si mi se pare adevarat CULMEA PROSTIEI Ar fi ca Vettel sa termine pe primul loc si Weber pe locul II cursa din Abu Dabi
    3 2
  • d566
    Domnilor, iata..............un ordin de echipa!!!!
    Tocmai a fost dat!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru