Red Bull: "FOTA nu îşi mai justifică existenţa"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.12.2011
Red Bull a dezvăluit că a decis să se retragă din FOTA din cauza faptului că a simţit că organizaţia nu mai aduce niciun beneficiu pentru echipe.

Ferrari şi Red Bull Racing au confirmat vineri că s-au retras din FOTA, însă numai Scuderia a explicat concret motivele pentru care a luat această decizie.

Red Bull Racing a dezvăluit însă marţi prin vocea consultantului Helmut Marko ca FOTA nu mai are niciun sens în prezent, în special pentru că în ultimul an nu a adus nicio îmbunătăţire pentru echipe.

"FOTA şi-a îndeplinit scopul în perioada crizei şi a existat o reducere de costuri, dar în privinţa performanţelor nu a existat nimic. Dacă în cadrul întâlnirilor nu putem ajunge la o înţelegere nici măcar în privinţa lucrurilor mărunte, cineva trebuie să se întrebe care este rostul pentru toate aceste eforturi", a declarat austriacul pentru postul de televiziune Servus TV.

Opinia este împărtăşită şi de şeful Christian Horner, care şi-a manifestat nemulţumirea pentru lipsa de progrese realzate de FOTA în ultima perioadă. "În ultimele 12 luni nu a fost foarte clar care este scopul FOTA", a explicat el.

FOTA a fost fondată în vara anului 2008 cu scopul ca echipele să reprezinte o forţă comună în negocierile cu FIA privind regulamentul tehnic al Formulei 1.

Obiectivul a fost atins după ce FIA a acceptat eliminarea unui buget maxim anual în favoarea unui acord voluntar al echipelor pentru reducerea costurilor. În ultima perioadă au izbucnit însă numeroase neînţelegeri privind structura şi, mai ales, modul de verificare a reducerii costurilor de către echipe.

Via | GMM

Taguri: FOTA, Red Bull

Comentarii (1)

  • Reb
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru