Red Bull începe în forţă testele de la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.03.2011
Mark Webber a stabilit cel mai bun timp în dimineaţa primei zile de teste de la Barcelona, pilotul echipei Red Bull fiind cu peste două secunde mai rapid decât rivalii săi.

Red Bull Racing a început în forţă ultima sesiune de teste din această iarnă, confirmând cel puţin parţial speculaţiile că deţine în continuare cel mai rapid monopost de pe grila de start.

Aflat la volanul monopostului RB7, Mark Webber şi-a surclasat rivalii cu peste două secunde după ce a fost cronometrat cu 1:22.544, iar următoarea poziţie în clasament a fost ocupată de Nick Heidfeld, înlocuitorul lui Robert Kubica la Renault. Între timp, chiar dacă l-au utilizat pe Davide Valsecchi ca tester, cei de la Lotus au terminat prima parte a evaluărilor pe locul trei, în fata celor de la Sauber, reprezentaţi prin Sergio Perez.

McLaren, cealaltă echipă de top care testează marţi la Valencia, a obţinut doar locul 6 prin Jenson Button, însă britanicii evaluează flexibilitatea aripii fată printr-un senzor plasat pe nasul monopostului. Ferrari şi Mercedes GP au decis să nu testeze în această zi, preferând să efectueze sesiunea de miercuri până sâmbătă.

Iată clasamentul complet al testelor de la Barcelona în pauză de prânz:

1  Webber Red Bull  1m22.544s
2  Heidfeld Renault  1m24.735s  +2.191
3  Valsecchi Lotus  1m25.406s  +2.862
4  Perez Sauber  1m25.443s  +2.899
5  Hulkenberg Force India  1m26.030s  +3.486
6  Button McLaren  1m28.971s  +6.427
7  D'Ambrosio Virgin  1m33.502s  +10.958

Comentarii (3)

  • jerryS
    salut
    si Mclaren u amanat sesiunea de teste e joi pentru sambata!
    3 0
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    "Once again, teams are trying to analyze and understand the very rapid degradation of the Pirelli tires. We are heading towards three or four pit stops" ---> suna interesant :P
    4 2
  • salutare
    unde mai pui ca diferenta de pe un tur,dintre un pneu nou si unul ce alearga de 4-5 ture este de 2-4 secunde,asa ca sa nu ne miram daca vedem chiar si la 10 tururi distanta sa se opreasca la boxe,insa eu cred ca aceste pneuri se comporta mult mai bine in regim de caldura,iar pana acum am vazut temperaturi ff scazute,in comparatie cu cele ce vor fi in timpul curselor!
    ps.nu pot sa cred,dar e data asta ti-am dat un vot verde neo!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru