Red Bull insistă că nu a modificat aripa faţă

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 01.09.2010
Red Bull a confirmat din nou că nu a adus modificări aripii faţă şi susţine că rivalii de la McLaren au beneficiat de cel mai flexibil monopost în Belgia.

McLaren Mercedes a afirmat marţi prin vocea lui Jenson Button că Red Bull Racing a modificat aripa faţă a monopostului RB6 pentru a putea trece de noile teste impuse de FIA în privinţa flexibilităţii acestei componente.

Campionul mondial explica în acest mod performanţele modeste obţinute de rivali în Marele Premiu al Belgiei, în ciuda faptului că circuitul de la Spa-Francorchamps nu se potriveşte monopostului desenat de Adrian Newey.

În replică, Red Bull Racing insistă că nu a fost nevoită să aducă modificări aripii faţă şi, mai mult decât atât, îi acuză pe rivalii de la McLaren că au avut o componentă mai flexibila în cursa de la Spa-Francorchamps.

"În mod categoric sunt aceleaşi aripi faţă cu care am concurat în Ungaria acum o lună. Nu pot spune dacă acelaşi lucru este valabil şi pentru concurenţii noştri, dar aş fi interesat să ştiu şi aţi putea descoperi că o aripă argintie a fost cea mai flexibilă în acest weekend", a declarat Christian Horner, şeful echipei Red Bull, referindu-se la McLaren, echipă supranumită "Săgeţile Argintii".

Ferrari şi Red Bull au fost acuzate că utilizează aripi faţă cu o flexibilitate mai mare decât o permite  regulamentul, însă cele două echipe au trecut de toate testele impuse de FIA.

Forul mondial a înăsprit testele de flexibilitate la Marele Premiu al Belgiei şi va introduce o nouă serie de evaluări la Monza.

Printre altele, FIA va solicita ca toate componentele podelei să devină flexibile, astfel că aproape toate echipele vor fi nevoite să modifice structura acesteia pentru a trece de teste.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • salutare
    un joc de-a soarecele si pisica!Ceva totusi s-a intamplat cu RBR,si cel mai bine se poate vedea cand la restart.cand Hamilton se indeparta constant de Webber si pe sectoarele1 si 3,care favorizau pe sectorul 2,unde teoretic Webber,s-ar fi putut apropia!!!!
    9 3
  • Redbull
    Hm.. imi place cand sagetile argintii fac surprize :p
    7 7
  • rayn380
    Horner
    devine patetic cu afirmatia cum ca la cursa de la SPA, aripa fata a celor de la McLaren a fost cea mai flexibila. Tot mai frustrati devin cei de la RBR, de pot afirma astfel de prostii specifice unui copil de 10 ani. Sunt frustrati ca FIA i-a pus sa-si modifice aripa fata si ca incepand cu Monza, isi vor modifica si podeaua, ceea ce le va cam anula avantajul "imens" pe care il castigau pe circuitele cu apasare aerodinamica ridicata, in raport cu celelalte echipe de top in speta. Mi se pare o declaratie "disperata" a domnului Horner
    8 6
  • Da si nu
    Este posibil ca Redbull sa nu fi modificat aripa fata, desi din imaginile TV se vedea o flexibilitate mai mica a aripii fata de Hungaroring. Totusi flexibilitatea mai mica a aripilor fata se poate datora si unui unghi de atac mai redus la SPA decat in ungaria. Sunt tentat sa cred ca adevarul este pe undeva pe la mijloc.
    Nu am vazut flexibilitate la aripa McLaren, ramane de urmarit acest fapt.
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru