Red Bull îşi va reduce bugetul în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.10.2011
Dietrich Mateschitz a dezvăluit că anul viitor va aloca un buget mai mic pentru Red Bull Racing, datorită creşterii veniturilor din drepturile TV.

Doar două zile au trecut de când Sebastian Vettel şi-a asigurat matematic al doilea titlu mondial din cariera, însă Red Bull Racing este în plin proces de pregătire pentru anul viitor.

Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull, a anunţat deja o scădere a bugetului alocat pentru Red Bull Racing pentru 2012, în contextul în care echipa va obţine venituri mai mari din drepturile TV şi din partea sponsorilor.

"Încă din acest an am avut un buget net mai mic decât anul trecut. Acum, pentru că avem chiar şi mai mult succes, premii adiţionale şi mai mulţi sponsori, bugetul va fi şi mai mic în 2012", a declarat austriacul pentru publicaţia Salzburger Nachrichten.

Cele mai mari recompense financiare vor sosi în conturile bancare ale echipei pentru câştigarea titlului mondial la constructori. Chiar dacă McLaren are încă şanse teoretice la trofeu, câştigarea titlului de către Red Bull este o simplă formalitate, mai ales că are un avans de 130 de puncte cu numai 172 maxim disponibile.

În plus, se speculează că Red Bull va primi gratuit motoare Renault începând din sezonul următor, întrucât este considerată echipa de uzină a constructorului francez.

De asemenea, costurile în Formula 1 sunt limitate în prezent prin acordul Resource Restriction Agreement.

Via | GMM

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru