Red Bull: "McLaren are prima şansă la victorie în Canada"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 09.06.2010
Red Bull consideră că McLaren este favorită în Marele Premiu al Canadei datorită sistemului de ventilaţie şi a puterii superioare a motorului Mercedes.

Red Bull Racing este singura echipă care a obţinut pole position-uri în acest sezon, însă McLaren Mercedes a reuşit să reducă în ultimele curse diferenţa care o separă de rivali.

Echipa austriacă este conştientă de pericolul reprezentat de McLaren, iar şeful Christian Horner consideră că monopostul MP4-25 este avantajat de caracteristicile circuitului de la Montreal, gazda cursei de Formula 1 din acest weekend.

Horner îşi justifica opinia prin faptul că McLaren va avea un spor de 10 km/h pe linia dreaptă foarte lungă de la Montreal graţie sistemului său de ventilaţie, la care se adauga şi puterea superioară a motorului Mercedes comparativ cu unitatea Renault folosită de Red Bull.

"Acest weekend va reprezenta una dintre cele mai mari provocări ale noastre din acest an. În următoarele două curse de la Montreal şi Valencia caii noştri putere vor cântări foarte mult. Ştim că avem un deficit faţă de cel mai bun motor. În plus, McLaren a făcut o treabă bună în optimizarea sistemului F-duct, iar asta cu siguranţă va fi un avantaj".

"Dar monopostul nostru este puternic în alte zone. Dacă putem fi rapizi la Montreal, nu trebuie să ne mai temem de nimic până la finalul anului în privinţa circuitelor. Dar avem o concurentă puternică. Uneori trebuie să ne ciupim. Într-un timp scurt, această echipă învinge şi luptă cu Mclaren şi Ferrari, un lucru la care nici nu ne puteam gândi în ultimii doi ani", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani în cadrul unui interviu acordat televiziuni BBC.

Via | BBC Sport

Comentarii (5)

  • ctlnmihai
    Red Bull: "McLaren are prima şansă la victorie în Canada"
    1.Nu sunt asa de sigur de victorie desi sunt fan Mclaren.2.Red Bull se chinuie de ani buni si numai regulamentele care se schimba de la an la an i-au permis acestei echipe sa ajunga unde este acum
    9 9
  • rayn380
    mclaren
    mihai, macar hai sa fim optimisti, chiar daca si eu ca si fan mclaren am ceva dubii cum ca va fi in fata RBR in canada, cu toate ca daca privim ultima cursa, precum si configuratia de la montreal, eu tind sa cred ca mclaren poate fi in fata celor de la RBR. Stie el Horner ce stie, e pt prima oara cand sunt ingrijorati anul asta. Ce pot sa zic..Bafta McLaren, hai Lewis cu pole-ul si implicit cu victoria. De asemenea Jenson sper sa fie cat mai in fata....eventual daca ar repeta figura cu 1-2 din turcia ar fi superb. Asa cum am mai zis acum ceva timp, decat sa fiu pesimist si sa am dreptate, mai bine optimist, chiar daca la final nu se adevereste lucrul pentru care simt acel optimism. Asa ca, fi optimist, de fapt fiti optimisti fani McLaren pentru cursa ce va urma...Forza McLaren...
    7 5
  • RBR
    cred ca este praf in ochi, da de cineva crede, a demonstra RBR ca la aproape toate capitolele masina este imbatabila, nu cred ca mr. new nu va fi cu f-ductul gata la start, o sa-l probeze iar in antrenamente, verifica fata de alti si hop in calificari si cursa RBR are f-duct, mai mult nu cai putere e problema RBR si mai degraba franele, sa speram la o cursa frumoasa, poate Kub o sa faca o figura, in rest numai bine
    0 3
  • RBR vs McLaren
    Si parerea mea, ca fan mclaren, este ca Horner arunca putin praf in ochi. Dar problema mea e alta. Pur si simplu nu stiu cum sa impart grupa I a pilotilor si a echipelor. Imi vine sa rad cand ma gandesc ca trebuie sa-l pun pe Alonso in primele calificari. Grupa I de piloti e o nebunie.
    5 2
  • Adevarat
    Ce-i drept RBR e clar la putere. Acum conteaza cine dezvolta mai bine masina. Niciuna dintre echipe nu are un avantaj consistent in campionat.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru