Red Bull: "Mentalitatea noastră este să câştigăm fiecare cursă"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.09.2011
Red Bull explică dorinţa de victorie a lui Sebastian Vettel prin faptul că mentalitatea echipei este de a câştiga fiecare cursă, chiar dacă germanul este aproape campion mondial.

Sebastian Vettel a obţinut duminică a opta victorie din acest sezon şi s-a apropiat decisiv de cucerirea unui nou titlu mondial.

Victoria a fost facilitată inclusiv de depăşirea lui Fernando Alonso în turul 5, chiar dacă şi locul 2 ar fi fost suficient pentru a rămâne principalul favorit la trofeu. Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull, explică atitudinea germanului prin faptul că Red Bull are o mentalitate de învingător.

"Sebastian vrea să câştige cât mai multe puncte posibil şi să câştige cât mai multe curse posibil. Sezonul trecut am câştigat nouă curse. Până acum în acest an avem deja opt şi mai sunt şase curse, aşa că şansele de a depăşi recordul de anul trecut sunt uriaşe. Acesta este obiectivul. Nu stă în filosofia noastră să pilotăm la rezultat. Atacăm întotdeauna şi noi părţi (n.r - pentru monopost) vor sosi în Singapore", a declarat austriacul pentru site-ul oficial al Formulei 1.

Vettel poate deveni campion la finalul cursei următoare din Singapore, însă Marko a dezvăluit că ar prefera ca titlul să fie adjudecat matematic abia în cursa din Coreea de Sud.

Motivul este legat de abandonul suferit de german din cauza unor defecţiuni la motor în cursa de anul trecut de la Seul, în urma căreia Fernando Alonso a devenit favorit la cucerirea trofeului.

"Singapore sau Japonia ar fi în regulă (n.r - pentru a deveni matematic campioni), dar probabil că aş prefera Coreea de Sud. După acel weekend dezastruos pe care l-am experimentat acolo anul trecut ar fi un fel de compensaţie", a adăugat el.

Via | Formula1

Taguri: Marko, Red Bull, Vettel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru