Red Bull: "Monza este punctul nostru cel mai slab"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.08.2010
Red Bull Racing consideră că circuitul de la Monza este cel mai nepotrivit pentru caracterisiticile monopostului, însă speră să rămână în plasa rivalilor de la McLaren.

Red Bull Racing anticipează dificultăţi majore în Marele Premiu al Italiei, ca urmare a faptului că circuitul de la Monza este caracterizat de linii drepte foarte lungi, care nu pot pune în evidenţă calităţile monopostului RB6.

O situaţie similară s-a petrecut şi la Spa-Francorchamps, iar echipa consideră că locul doi obţinut de Mark Webber este unul foarte bun în condiţiile date.

Pentru cursa de peste două săptămâni, Red Bull nu îşi propune decât să rămână cât mai aproape de rivalii de la McLaren, pe care austriecii îi consideră cei mai mari rivali în lupta pentru titlu în acest sezon.

"Singapore, Japonia şi Coreea ar trebui să fie curse bune pentru noi. Ştim că Spa şi Monza vor fi teritoriul celor de la McLaren şi trebuie doar să limităm pagubele, aşa cum a făcut Mark Webber în Belgia. Cu siguranţă Monza va fi un weekend dificil pentru noi. Dar am avut o performanţă mai bună decât ne aşteptam la Montreal şi Valencia".

"Şi, dacă comparăm circuitele unde McLaren a avut performante slabe, precum în Ungaria, unde Webber l-a depăşit cu un tur pe Jenson Button, pe un circuit ca Spa care nu ni se potriveşte noi am reuşit totuşi locul doi.

Sunt foarte încurajat de ce am reuşit să obţinem. Cred că Monza va fi cel mai slab circuit pentru noi în acest an. Puţină ploaie acolo ar putea fi frumoasă, iar apoi revenim pe circuite care ni se potrivesc mai mult monopostului nostru", a declarat Christian Horner, şeful echipei Red Bull.

Via | Autosport

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru