Red Bull: "Noile pneuri Pirelli sunt o catastrofă"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 22.03.2011
Dietrich Mateschitz, patronul Red Bull, susţine că pneurile furnizate de Pirelli în acest sezon sunt "o catastrofă" din punct de vedere al gradului de degradare.

Formula 1 se pregăteşte pentru un sezon în care numărul opririlor la boxe va fi semnificativ mai mare ca urmare a noilor pneuri pe care le va furniza Pirelli.

Efectele asupra strategiilor de cursă vor fi diverse şi vor atrage de la sine o mai mare imprevizibilitate a curselor, care ar putea conduce inclusiv la surprize majore. Acest lucru nu este însă pe placul lui Dietrich Mateschitz, patronul celor de la Red Bull Racing, care nu s-a sfiit să catalogheze noile cauciucuri drept o "catastrofă".

"Nu ar trebui să vorbiţi despre o revoluţie, seamănă mai degrabă cu o catastrofă. Este adevărat că şansa va juca un rol mult mai mare", a declarat austriacul pentru agenţia de presă APA.

Patronul Red Bull are toate motivele să fie nemulţumit de caracteristicile noilor pneuri, în condiţiile în care viteza unui monopost şi rezultatele din calificări vor avea o importanţă mai mică în noul sezon. Red Bull Racing s-a evidenţiat anul trecut prin cel mai rapid monopost de pe grila de start, iar rezultatele din teste indica faptul că acest lucru poate rămâne valabil şi în 2011.

Via | DPA

Comentarii (5)

  • mobius
    este posibil ca
    In acest context, Alonso si Schumacher (Button e totusi un balerin), sa fie cei care vor gestiona mai bine pneurile, situatie in care afirmatia lui Alonso referitoare la principalul sau rival s-ar putea confirma.
    17 8
  • Popicul
    FIA
    Mateshitz uita faptul ca FIA a cerut ca Pirelli sa faca pneurile sa nu dureze. Ei intelega frustrarea lor dar anul asta nu vom mai vedea un Weber mergand 75% din cursa pe pneurile moi.
    Oricum toti au aceleasi conditii asa ca ...............
    16 5
  • In acest an in zadar vei avea cea mai buna masina daca nu ai grija de pneuri. Cred ca cel mai mult va conta experienta... Cine va avea mai mare grija de pneuri cred ca acela va avea si sanse mari si clare la victorie. Experienta - cheia de succes a campionului mondial din 2011.
    11 3
  • salutare
    ma enerveaza taurasii!Nici nu a inceput sezonul ,ca si incep sa se planga!Astia de la Redbull,de ce nu au spus nimic atunci cand FIA,a trimis spre Pirelli datele cum sa constryuasca Pneurile?Plangaciosi,plangaciosi,planhaciosi!
    10 10
  • unde se regaseste cauciucul din pneul cu uzura mai rapida? In urmele de franare de pe asfalt intr-o masura mai mica si prin evaporare intr-o masura mai mare?Un astfel de comportament al noilor pneuri ar duce chiar la modificarea traiectoriilor invatate de piloti
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru