Red Bull: "Noul regulament favorizează piloţii inteligenţi"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.03.2011
Christian Horner consideră că noul regulament pentru sezonul 2011 este în favoarea piloţilor inteligenţi, însă britanicul este contrazis de Luca di Montezemolo.

Noutăţile prezente în regulamentul tehnic al sezonului 2011 au împărţit lumea Formulei 1 în mai multe tabere.

Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing, apreciază că introducerea sistemului KERS şi a aripii spate ajustabile vor veni în sprijinul piloţilor inteligenţi, pentru că aceştia vor fi capabili să gestioneze mai bine noile comenzi de pe volan.

"Piloţii se adaptează incredibil de rapid la orice le oferă un plus de performanţă, aşa că au gestionat foarte rapid sistemul KERS şi aripa spate. Cu siguranţă există mult mai multe lucruri în acest an şi cel mai inteligent pilot va fi în frunte. Va fi o provocare extraordinară să vedem cum decurg lucrurile", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani pentru publicaţia ESPNF1.

În schimb, Luca di Montezemolo a criticat vehement noul regulament al Formulei 1, în primul rând din cauza celor doi noi butoane prezente pe volan: cel pentru KERS, respectiv cel pentru aripa spate. "Actualul regulament nu are nicio legătură cu Formula 1", a declarat preşedintele Ferrari la Salonul Auto de la Geneva, adăugând că noua configuraţie a volanului de Formula 1 este "marţiană".

Via | ESPNF1 | GMM

Comentarii (10)

  • numai voi nu sunteti inteligenti ratalailor !!!!!!!
    8 8
  • salutare
    propun eliminaarea tuturor acestor"ajutoare false",si sa se revina la modelul masinilor fara nici un fel de apasare aerodinamica sau ajutor electronic,la fel ca in anii 80,cand era spectacol si depsiri din plin!
    9 7
  • ultimul an fara apasare aerodinamica a fost 1967. Fata de anii precedenti in '67 a crescut mult puterea motoarelor in conditiile in care aerodinamica era aceeasi si pneurile dure cu striatii. Masinile de F1 din 1967 sunt recunoscute ca fiind cel mai greu de pilotat de catre unii cunoscatori, motivul fiind tocmai aceasta combinatie de caracteristici.

    on topic: sunt de acord cu italianul. Da, conditiile sunt aceleasi pentru toti dar folosirea acestor butoane pentru kers si aripa nu tin de pilotaj.
    10 6
  • tech_nick
    Bravo...
    ...antologica formulare! in "subsolul" careia, te miri la ce nu te poti gandi!! Poate altcineva s-a exprimat!!!
    2 3
  • eccle a innebunit. Vrea spectacol cu orice pret. Butoane si butonase pentru depasiri, irigatii. De ce nu si lansare bombe in masina din fata ca in unele jocuri video ...
    6 2
  • tech_nick
    ce ma mai roadee!!!
    1 1
  • se pare ca montezemolo se simte defavorizat
    0 0
  • @danoe
    bun comm-ul. Ştie Monte că duce lipsă de piloţi inteligenţi.
    0 0
  • mobius
    divergente
    Noul regulament, exact asta nu face, nu favorizeaza pilotii inteligenti, cu tot respectul pentru un tehnician de renume. Noul regulament nu se adreseaza abilitatilor de pilotare, ci mai degraba creeaza ambiguitati pe fondul carora uni vor sti sa profite. Pacat, F1 devine din ce in ce mai mult, ceeace nu dorim sa fie.
    0 0
  • ctlnmihai
    Red Bull: "Noul regulament favorizează piloţii inteligenţi"
    Schimbările de regulament multe și dese ,cheia marilor succese :D ..Oricum acest lucru reprezintă o bilă neagră ptr. Jean Todt și FIA
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru