Red Bull nu a avut probleme de fiabilitate cu sistemul KERS

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.04.2011
Red Bull Racing va decide vineri seara dacă va utiliza sistemul KERS în Malaezia, după ce tehnologia a funcţionat normal în timpul antrenamentelor de vineri.

Şansele că Red Bull Racing să utilizeze sistemul KERS în calificările şi cursă din cadrul Marelui Premiu al Malaeziei au crescut după cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri.

Mark Webber şi Sebastian Vettel au utilizat tehnologia fără să întâmpine probleme de natură tehnică, iar Red Bull va lua o decizie finală în privinţa utilizării KERS în calificări şi cursa în cursul serii de vineri.

"În Australia am utilizat sistemul vineri, am simţit că există un risc potenţial în privinţa fiabilităţii, iar beneficiul KERS la Melbourne a fost mai mic decât pe alte circuite. Am decis să nu riscăm şi am îndepărtat sistemul de pe ambele monoposturi vineri seara. Aici, sistemul a funcţionat bine şi a fost fiabil, aşa că o decizie va fi luată mai târziu în această seară", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull Racing.

Configuraţia circuitului de la Sepang asigura un avantaj important pentru echipele care utilizează sistemul KERS, datorită celor două linii drepte foarte lungi.

Tehnolologia poate face diferenţa inclusiv la start, acolo unde Webber sau Vettel ar risca să piardă poziţii dacă nu vor utiliza tehnologia.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru