Red Bull nu exclude favorizarea lui Webber la Interlagos

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 25.10.2010
Red Bull Racing analizează posibilitatea de a-i oferi statut de pilot numărul 1 lui Mark Webber în Marele Premiu al Braziliei.

Deşi a ocupat primele două poziţii pe grila de start, Red Bull Racing a avut parte de un weekend dezastruos în Marele Premiu al Coreei de Sud după ce Mark Webber şi Sebastian Vettel au abandonat din motive diferite.

În urma incidentelor, Fernando Alonso a câştigat cursa inaugurală de la Yeongam şi a preluat conducerea clasamentului, având un avans de 11 puncte în faţa lui Webber şi de 25 de puncte în faţa lui Vettel. Alonso este avantajat şi de faptul că va fi sprijinit de coechipierul său Felipe Massa, motiv pentru care Red Bull Racing riscă să piardă titlul mondial dacă Webber şi Vettel îşi "fură" puncte reciproc.

În acest context, şeful Christian Horner a admis că Red Bull va analiza posibilitatea de a-l sprijini pe Webber în Marele Premiu al Braziliei de peste două săptămâni.

"Nu am avut timp să mă uit la calculele matematice şi să trec prin scenarii, dar este un lucru la care ne vom uita cu atenţie intre prezent şi Brazilia. Evident, obiectivul pentru amândoi este să fie în faţa lui Alonso şi a lui Lewis Hamilton, aşa cum am reuşit în calificările din Coreea", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani.

În cazul în care Red Bull va decide să nu impună ordine de echipă, situaţia austriecilor ar putea deveni extrem de delicată.

Potrivit calculelor matematice, Fernando Alonso va câştiga titlul mondial chiar dacă Red Bull Racing termină ambele curse pe primele două poziţii în ordinea Vettel - Webber, cu condiţia ca spaniolul să ocupe de fiecare dată ultima treaptă a podiumului.

În condiţiile în care Red Bull Racing este favorită pe ambele circuite, Vettel a plecat de 9 ori în 17 curse din pole position, iar Alonso beneficiază de un monopost mai puternic decât al rivalilor de la McLaren şi de sprijinul lui Massa, un podium Vettel - Webber - Alonso în Brazilia şi Abu Dhabi devine foarte probabil în absenţa problemelor de fiabilitate.

Via | Autosport

Comentarii (21)

  • b_toni
    sanse
    In calculele care se vor face va intra si fiabilitatea motoarelor, inclusiv a celor folosite ! E posibil ca cele folosite sa fie preluate de coechipier ?
    0 3
  • @b_toni
    Motoarele nu pot fi transferate de la un pilot la altul al echipei.
    5 0
  • Vettel vs. Webber
    Sa pleci de 9 ori din pole, sa detii cel mai competitiv monopost de pe grila de start, sa fii febletea echipei din care faci parte si sa te afli pe locul 4 in clasamentul pilotilor, spune mult despre valoarea lui Vettel ca pilot, care este mai mica decat a lui Webber.
    14 7
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Mai grav este ca daca schimbi pilotii in cursul anului, pilotul nou pleaca exact cu motoarele folosite/nefolosite ale celui pe care l-a inlocuit... fara sa aiba voie sa o ia de zero. Heidfeld stie mai bine cum este...

    P.S. Exact cum spuneam acum cateva zile, sezonul 2010 nu are nici o treaba cu sezonul 2007, chiar daca pe moment, multi credeau ca este similar.
    4 0
  • red bull
    nici nu merita sa castige,deoarece au avut cel mai bun monopost de pe grila si nu au stiut sa profite de acest lucru.s-au mancat intre ei(de fapt mai mult l-au mancat pe webber),intr-un cuvant nu au format o ECHIPA!si-au batut joc singuri de ei iar horner nu a stiuut sa gestioneze situatia,ba mai mult i-a dat apa la moara lui vettel si asta s-ar putea sa-i coste!nu cred ca vor castiga.
    pentru eforturile pe care le-au depus si pentru constanta lor,ferrari merita mult mai mult sa castige.ei au fost mereu la bataie,indiferent ca era un circuit lent sau de viteza,erau acolo.asta spre deosebire de red bull care nu prea au contat pe circuitele rapide si de mclaren care nu prea au contat pe cele lente.
    GO SCHUMI!!!
    5 3
  • @DMD
    Te contrazic: hai sa nu uitam si de ghinioanele pe care le-a avut mai ales la inceputul campionatului
    5 1
  • @dmd
    eu inca sper sa castige Webber dar sa nu uitam ca daca nu-i crapa motorul Vettel, acesta ar fi acum lider si principal favorit!
    pe de alta parte, Alonso e pe rosu cu motoarele (iar echipa are de ales intre a fi retrogradat pe grila si a merge la risc, cu posibilitatea de a pati la fel ca Vettel!). de asemenea vettel, daca logica mea mai merge inca..., a fost la al 8-lea motor, ceea ce inseamna ca in brazilia il va folosi pe al 9-lea si v-a fi retrogradat...
    in alta ordine de idei, daca alonso va pati ceva in brazilia atunci Vettel va fi lasat sa castige (daca va fi in aceasta postura)...daca alonso va incheia cursa cu brio atunci cu siguranta vettel va trebui sa faca jocurile pt webber!
    6 0
  • @dany
    Chiar daca Vettel a copt al 8-lea motor nu e obligatoriu sa puna pe masina unul nou.E foarte posibil sa foloseasca alt motor utilizat in cursele anterioare care e mai putin uzat.(Nu imi amintesc ca Vettel sa fi bulit toate cele 7 motoare anterioare celui decedat duminica)
    Problema alegerii motorului e la latitudinea echipei cu riscurile de rigoare!
    3 0
  • Andrei
    ferrari
    In brazilia unde monopostul Ferrari e cel mai rapid ar putea sa schimbe motorul lui Alonso dar asta numai daca sunt cu 1 secunda mai rapizi decat toti.Ar fi riscant dar ar da roade
    2 1
  • Buna ziua dragilor ! Nu aud nimic despre polemica ordinelor de echipa ci doar calcule si supozitii din partea voastra . Unde sunteti cei care infiereati cu indirjire ordinele de echipa ??
    Sau .... sa inteleg ca acum le acceptati ?? oare de ce ??
    6 1
  • @meseriasu001 & @theo55
    @meseriasu001...ai dreptate... cred ca daca Alonso va alege sa nu riste si va schimba motorul atunci si Vettel va face la fel...pe de alta parte avand in vedere ca ultimul motor a crapat e de asteptat ca si celelalte sa fie cu grad ridicat de risc!

    @theo55...asa e suntem subiectivi...daca nu ne convine at avem principii...daca ne convine at nu vedem decat interesul propriu...
    2 1
  • Spartanu
    FORZA FERRARI!
    De ce nu pot fi transferate motoarele de la un pilot la altu din aceeasi echipa?
    0 2
  • @Spartanu
    Dintr-un motiv foarte banal.
    Asa prevede regulamentul!!!!!
    4 0
  • Titlu
    Alonso Poate castiga titlul daca va castiga urmatoarea cursa iar Webber nu castiga mai mult de 11 puncte
    Sper sa se intample asa si sa nu mai fie emotii.
    Viva Alonso
    3 4
  • motoare
    Alonso si Ferrari nu vor pune un motor nou in Brazilia.Au capacitatea de a scoate un scor bun fara sa forteze.
    2 0
  • @Spartanu
    Pentru ca in realitate motoarele sunt alocate per sasiu, nu per pilot. De exemplu, Heidfeld a preluat "mostenirea" lui de la Rosa in privinta motoarelor pentru ca a preluat sasiul lui.

    Dar e mult mai simplu si usor sa vorbim despre cate motoare mai are Vettel decat despre cate motoare mai sunt disponibile pe sasiul lui Vettel.
    1 0
  • Anonim
    Motoare - SITUATIE
    Fernando Alonso (Ferrari)
    8 engines used, 2 failures (Chinese free practice, Malaysian GP), 3 two-race engines

    Felipe Massa (Ferrari)
    9 engines used, 0 failures, 2 one-race engines, 1 two-race engines

    (Ferrari made a precautionary engine change for both drivers after the qualifying in Bahrain. This engine may now only be used for free practice sessions and for the Abu Dhabi GP according to the regulations. Alonso broke this engine in China during free practice)

    Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
    8 engines used, 1 failure, 4 two-race engines, 1 one-race engine (from Bahrain, used for free practice afterwards)

    Mark Webber (Red Bull-Renault)
    8 engines used, 2 failures (Australian free practice, Turkish free practice), 3 two-race engines, 1 one-race engine (Korean GP)

    Jenson Button (McLaren-Mercedes)
    8 engines used, 1 failure (Monaco GP), 3 two-race engines, 2 one-race engine

    Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
    8 engines used, 0 failures, 3 two-race engines, 2 one-race engine
    0 0
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Massa nu conteaza in situatia motoarelor, are un motor nou din Singa, nu exista probleme, sigur mai are macar unul de folosit in Emirate sau Brazilia. Alonso in schimb, complicata situatia lui. Are un singur motor Emirate daca nu acel motor nu a fost folosit in antrenamentele libere deja. Vettel si el cu probleme dar totusi inclin sa cred ca isi poate permite un motor nou in Brazilia, pentru a fortat si a nu avea probleme, daca ii reuseste pole-ul. La fel si Alonso, daca ii iese pole-ul ar putea incerca o schimbare de motor. Sunt riscante dar in Brazilia ar putea merge foarte bine cu un motor nou.
    1 1
  • Anonim
    "Efort" irosit - dovada : EndlessDarkness
    ma obosesc degeaba sa postez situatia motoarelor pt ca altii continua sa viseze in realitatea lor SF. Dumnezeu stie de unde le vin informatiile.
    0 0
  • F1-zone
    Info
    Alonso va folosi pentru Brazilia motorul folosit in Ungaria si Germania.
    1 0
  • Spartanu
    daniel popescu
    va multumesc de lamurire.:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru