Red Bull: "Nu participam in Formula 1 in 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 11.05.2009
Dietrich Mateschitz a anuntat ca cele doua echipe pe care le conduce, Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso, nu vor participa in sezonul 2010 al Formulei 1 daca regulamentul bugetului maxim nu va fi modificat.

Red Bull Racing si Scuderia Toro Rosso sunt decise sa boicoteze urmatorul sezon competitional in cazul in care Federatia Internationala de Automobilism (FIA) nu va schimba radical noul regulament tehnic pentru 2010.

Informatiile au fost dezvaluite de patronul Dietrich Mateschitz la numai doua zile dupa ce Toyota Racing a facut un anunt similar.

Mai mult decat atat, Mateschitz a sugerat ca toti constructorii din Formula 1 sunt decisi sa boicoteze inscrierile pentru sezonul 2010, astfel ca numai trei echipe ar urma sa participe in Formula 1 in sezonul urmator.

"Daca regulile propuse pentru 2010 raman neschimbate nu vom intra in campionatul din sezonul urmator. Si banuiesc ca nici constructorii nu vor face asta. Asa ca este posibil ca numai doua sau trei echipe dintre cele existente sa se inscrie in campionat. Este imposibil sa semnam in conditiile existente in acest moment pentru 2010. Dar sper ca va fi o intalnire si o solutionare inainte de termenul limita pentru inscrieri", a declarat magnatul austriac pentru publicatia austriaca Salzburger Nachrichten.

Inscrierile in noul sezon competitional vor avea loc in perioada 22-29 mai 2009, insa este posibil ca FIA sa accepte inscrieri si dupa aceasta data, prin plata unei taxe stabilite in mod independent de forul mondial.

Pana atunci, Luca di Montezemolo, presedintele FOTA si al Scuderiei Ferrari, se va intalni in urmatoarele 10 zile cu presedintele FIA, Max Mosley, pentru a gasi o solutionare viabila la aceasta problema.

Publicatia Autosport sustine ca, in cazul in care FIA nu va modifica regulamentul tehnic, toti cei cinci constructori din Formula 1 vor boicota inscrierile in sezonul 2010, alaturi de cele doua echipe Red Bull. In acest sens, este posibil ca Williams, Brawn GP si Force India sa fie singurele echipe care se vor inscrie in Formula 1 pentru sezonul urmator.

Potrivit unor informatii neoficiale, Bernie Ecclestone incearca sa gaseasca o cale de mijloc pentru noul regulament, propunerea acestuia fiind ridicarea limitei bugetului maxim de la 40 de milioane de lire sterline la 60 de milioane de euro (aproximativ 54 de milioane de lire sterlne). De asemenea, echipele sunt nemultumitie de modul in care FIA a implementat noul regulament, considerand ca forul mondial ar putea si in  viitor sa ia decizii fara consultarea echipelor.

Potrivit informatiilor dezvaluite la finalul saptamanii trecute, Ferrari analizeaza cu atentie o potentiala plecare din Formula 1, iar ultimele detalii indica faptul ca echipa va publica un comunicat de presa oficial pe aceasta tema pe parcursul acestei saptamani.

Stefano Domenicali, seful Scuderiei Ferrari, a refuzat sa comenteze aceste speculatii, afirmand doar ca doreste o solutionare rapida a situatiei.

"In acest weekend am avut alte probleme. Sigur, incercam sa gasim o solutie, deoarece consideram ca actualul regulament nu reprezinta cea mai buna cale de viitor. Vrem sa gasim o solutie", a explicat Domenicali pentru publicatia Autosport.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • Miki Alexandrescu comm TVR F1
    cum sta ca catelusu in spatele lui M.Schumacher jos cu el http://www.formula1.com/photos/597x478/sutton/2009/d09esp1689.jpg
    0 0
  • panavali
    Ce l-ai ochit pe Miki
    0 0
  • nu inteleg
    fratilor de unde isi iau unii atat avans nu stiu ce piloti sa ai si ce echipe ca sa ai deja 40 de puncte avans laso dreq asta e vrajeala
    0 0
  • panavali
    bravo, dom'le, buna poza. sugestie pentru administratori. poate ar fi misto de pus un mare balon cu poza astain fata la TVR, sau ceva care sa il faca de ras si mai tare. ceva cu un text de genu': "Nenea Şu-mahăr îmi daţi şi mie un autograf, ca să nu mă bată mamaaaa?"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru