Red Bull nu va concura cu noul sistem de ventilaţie în Turcia

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 29.05.2010
Red Bull a decis să nu utilizeze noul sistem de ventilaţie în Turcia, din cauza faptului că acesta afectează forţa de apăsare aerodinamică a monopostului.

Red Bull Racing a evaluat noul sistem de ventilaţie F-duct în cadrul primei sesiuni de antrenamente libere din Marele Premiu al Turciei.

În urma analizelor efectuate în cursul serii de vineri, inginerii au constatat că monopostul RB6 a câştigat cei 10 km/h pe liniile drepte promişi de nouă componenta, însă pe de altă parte sistemul de ventilaţie a afectat în mod negativ forţa de apăsare aerodinamică.

Întrucât acesta este practic punctul forte al echipei în acest sezon, iar circuitul de la Istanbul-Park necesită o apăsare aerodinamică cât mai consistentă, Red Bull a decis să nu utilizeze noul sistem de ventilaţie F-duct în calificările şi cursa pentru Marele Premiu al Turciei.

Este foarte posibil ca echipa patronată de magnatul Dietrich Mateschitz să continue testarea noii componente în antrenamentele de vineri din cadrul următorului Grand Prix, ce va avea loc peste două săptămâni în Canada.

Şi rivalii de la Ferrari au întâmpinat aceleaşi probleme ca Red Bull cu noul sistem de ventilaţie când l-au introdus în Marele Premiu al Spaniei, însă italienii au reuşit ulterior să remedieze deficitul forţei de apăsare aerodinamică.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru