Red Bull nu va utiliza sistemul KERS in Belgia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.08.2009
Red Bull a decis sa nu utilizeze sistemul KERS in Marele Premiu al Belgiei, insa va analiza posibilitatea de a-l introduce in cursa de la Monza.

In incercarea de a obtine un avantaj strategic in lupta cu Brawn GP pentru titlul mondial, Red Bull Racing a analizat in weekendul care tocmai s-a incheiat posibilitatea de a utiliza pentru oara tehnologia KERS cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei.

Specilalistii considera ca Spa-Francorchamps este cel mai bun circuit din calendar pentru acest sistem, insa in cele din urma Red Bull a decis sa nu riste utilizarea acestuia, intrucat echipa anticipeaza performante bune in Belgia. Totusi, echipa nu a exclus varianta de a introduce tehnologia pe circuitul de mare viteza de la Monza pe 13 septembrie.

"Spa nu este atat de diferit de Silverstone si am avut un monopost puternic acolo, asa ca ar exista un caracter de discontinuitate sa introducem KERS acolo. Dupa Spa vom lua o decizie pentru Monza. Ar fi vorba despre sistemul comun Renault/Red Bull care a fost dezvoltat la inceputul sezonului. Vom continua sa il analizam", a declarat Christian Horner, seful echipei Red Bull.

Rivalii de la Brawn GP considera ca decizia celor de la Red Bull este justificata prin prisma rezultatelor contradictorii pe care echipa le-ar putea obtine prin utilizarea tehnologiei.

"Ar putea fi o decizie fantastica sau ar putea fi un dezastru. Una sau alta. Trebuie sa admiri efortul pe care il fac. Nu mi-ar placea sa gestionez un sistem KERS in mijlocul sezonului fara sa il testam, dar spre deosebire de noi ei au avut beneficiul unei oarecare experiente cu el. Banuiesc ca este un sistem Renault, iar acesta a rulat pe pista de cateva ori la inceputul sezonului", a declarat Ross Brawn referindu-se la faptul ca Renault a utilizat tehnologia KERS la inceputul anului.

Brawn GP a exclus deja posibilitatea de a utiliza KERS in acest an din cauza problemelor generate de distributia greutatilor in monopostul BGP001, chiar daca Mercedes s-a arata dispusa sa le ofere imediat tehnologia.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru