Red Bull: "Numai o vacă pe circuit l-ar fi putut opri pe Vettel"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.10.2011
Christian Horner susţine că Red Bull nu l-a putut împiedica pe Sebastian Vettel să stabilească cel mai bun timp în cursa din India, chiar dacă avea victoria asigurată.

Sebastian Vettel a dominat autoritar Marele Premiu al Indiei şi a câştigat cursa după ce a plecat din pole position şi a fost lider în fiecare tur. Germanul a dorit însă să completeze un Grand Slam, termen atribuit pilotului care, pe lângă aceste performanţe, stabileşte şi cel mai bun timp în cursă.

Aceasta este explicaţia pentru care germanul a forţat chiar în ultimul tur pentru a stabili cel mai bun timp în cursă, după ce în etapa precedentă din Coreea de Sud a procedat la fel. Deşi Red Bull Racing l-a avertizat să nu-şi asume riscuri inutile, Christian Horner a admis că în cele din urmă nu l-a putut împiedica pe dublul campion mondial să-şi îndeplinească dorinţa.

Întrebat dacă Vettel a cerut permisiunea echipei de a realiza un fastest lap în ultimul tur, britanicul a replicat: "Bineînţeles că nu, pentru că ştie că nu ne place. Am făcut tot ce am putut, am restricţionat motorul, am oprit KERS-ul şi, în afară de a pune o vacă pe circuit, nu ştiu ce altceva am fi putut face.

Până la urmă, avem încredere deplină în el. Ştiu că principalul lui obiectiv este să câştige cursa. Ştie că nu există puncte pentru cel mai rapid tur, dar îi plac aceste mici statistici pentru a completa un weekend perfect", a declarat el.

La finalul cursei din Coreea de Sud, Vettel a afirmat că a fost o "prostie" din partea lui să forţeze obţinerea celui mai bun timp în cursă.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • Ciprian
    Cred cu adevarat ca este un pilot rapid Vettel. Dar foarte mandru ca om si putin ipocrit? Adica a fost o prostie in coreea dar o repet in India? Trebuia sa zica ca asa am vrut, sunt ambitios, dar nu sa zica ca a fost o prostie si ca nu e interesat in statistici cum a declarat acuma 10 zile, fiindca este. Pacat ca Webber nu are acelasi material ca el, fiindca nu are.
    18 8
  • mai degraba un bou l-ar fi oprit
    unu ca hamilton
    23 8
  • andrei
    hamilton
    Hamilton e prea pilot, desi sunt un fan Ferrari, Hamilton e un pilot de n ori mai bun, mai impulsiv si mai sigur pe situatie decat Vettel
    6 16
  • @barichelu
    poponar'
    numai un gay poate gandi asa...taurul RBR sa fie atras de .....bou
    11 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru