Red Bull, pasibilă de încălcarea regulamentului testelor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.05.2011
Neel Jani a testat duminică pentru Red Bull Racing şi a afirmat că a pilotat monopostul RB7 inclusiv în viraje de mare viteză, lucru interzis de regulamentul sportiv al Formulei 1.

Red Bull Racing a efectuat duminică o zi de teste aerodinamice pe un circuit din Spania, însă informaţia a ieşit la iveală cu o întârziere de trei zile în urma declaraţiilor făcute de Neel Jani, pilotul care a urcat în cockpitul monopostului RB7.

Elveţianul a făcut aceste dezvăluire pe contul său de Twitter şi a precizat că a testat atât pe linie dreaptă, cât şi în viraje de mare viteză. Potrivit regulamentului sportiv al FIA, fiecare echipă are dreptul la patru zile de teste aerodinamice, însă acestea trebuie efectuate numai în linie dreaptă, ceea ce înseamnă că Red Bull Racing a încălcat regulile forului mondial.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al echipei Red Bull susţine că testul a fost perfect regulamentar şi că declaraţiile lui Jani au fost scrise pe Twitter de o terţă persoană. "Nu am efectuat teste în viraje de mare viteză şi am testat numai în limitele regulamentului, şi anume un test aerodinamic pe o linie dreaptă aprobată de FIA sau într-un loc cu raza constantă", a precizat purtătorul de cuvânt al Red Bull Racing.

Echipa s-a rezumat să precizeze că testul a avut loc pe un circuit din apropierea Barcelonei, cel mai probabil fiind vorba despre Idiada, pista pe care a testat şi Virgin Racing în acelaşi weekend.

Neel Jani a fost pilot de rezervă la Toro Rosso în 2006 şi a concurat în competiţii precum GP2, A1 Grand Prix şi Champ Car, iar anul trecut a participat în Le Mans Series şi FIA GT1.

Via | F1Fanatic

Comentarii (3)

  • O amenda de 100000 $ si gata.
    5 1
  • Astea sunt declaratii pentru naivi...
    Performanta intotdeauna se face prin incalcarea regulamentului. Daca respecti regulamentul in totalitate ori esti cel mai idiot, ori nu ai bani. Dar cei de la red bull nu sunt nici idioti si au o gramada de bani. Si Ferrari a incalcat de atatea ori regulamentul in perioada de glorie, si McLaren, Renault, Williams, de ce nu si Red Bull... In schimb au putere economica si pot aranja lucrurile. In zadar ne amagim, dar acum legea in Formula 1 si peste tot in lume o fac Banii, nu talentul, nu munca, nu inteligenta... BANII si PUTEREA - si cred ca asa a fost mereu.
    9 1
  • mobius
    ...
    Din pacate se pare ca asa este.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru