Red Bull: "Penalizarea lui Vettel este inevitabila"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.08.2009
Red Bull a admis ca Sebastian Vettel nu va putea termina sezonul fara sa fie penalizat pe grila de start cu 10 pozitii, ca urmare a faptului ca a "pierdut" deja 4 motoare din motive tehnice.

Sebastian Vettel este la 25 de puncte in spatele lui Jenson Button in clasamentul general, insa sansele sale la titlu sunt afectate si mai mult de faptul ca mai are la dispozitie numai cateva motoare noi in ultimele 6 curse ale anului.

Germanul a "distrus" doua motoare numai in Marele Premiu al Europei, iar seful Christian Horner a dezvaluit ca numarul total se ridica deja la patru, anticipand o penalizare viitoare de 10 pozitii pe grila de start.

"Patru motoare pierdute cu Vettel in 2009. Este aproape inevitabil sa avem o penalizare pe grila de start undeva, ceea ce este frustrant. Trebuie sa gandim strategic pentru cel mai potrivit loc pentru a suferi o penalizare", a declarat Horner pentru reporterii prezenti la Valencia.

Conform regulamentului sportiv din acest sezon, fiecare pilot are dreptul de a utiliza 8 motoare pe parcursul unui an, insa Vettel a pierdut deja 4 motoare. In plus, se speculeaza ca alte doua motoare au fost deja utilizate, motiv pentru care folosirea acestora in ultimele curse ar fi riscanta.

In acest context, Vettel mai are la dispozitie doar doua motoare noi pentru ultimele sase curse ale sezonului.

Horner a admis ca Red Bull a avut un weekend negru la Valencia, inreigistrand numeroase probleme tehnice. "A fost mult mai greu decat ne-am gandit. In privinta problemelor cu furtunul de realimentare, cu cele doua motoare distruse si fara niciun punct cu doua masini este mult mai greu decat ne asteptam. Speram ca este doar o exceptie. Acesta a fost intotdeauna un circuit care se potrivea celor de la Brawn", a aduagat el.

Red Bull isi mentine si in prezent pozitia in clasamentul constructorilor, insa echipa s-a indepartat la 27.5 puncte de liderul Brawn GP.

Via | GPUpdate

Comentarii (3)

  • ...
    pacat...mare pacat...sa speram k ultimele curse vor fii cat decat pe ploaie si chiar daca vettel va fii penalizat tot va face ceva k este bun pe ploaie...hai vettel nu te da batut
    0 0
  • Vettel
    foarte greu sa mai poata face ceva in privinta castigarii campionatului.Practic iese din ecuatie.
    0 0
  • Circuit pt Red Bull
    "Acesta a fost intotdeauna un circuit care se potrivea celor de la Brawn".
    Brawn GP concureaza numai din acest an, asa ca nu are Horner sa deduca ca acest circuit este pt Brawn!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru