Red Bull pregăteşte un nou contract pentru Webber

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 28.05.2010
Red Bull a dezvăluit că pregăteşte actele pentru noul contract pe care Mark Webber îl va semna pentru sezonul 2011.

Actuala înţelegere dintre Mark Webber şi Red Bull Racing expiră la finalul actualului sezon, iar presa internaţională a speculat că australianul ar putea pleca la o altă echipă.

Cu toate acestea, zvonurile au fost spulberate oficial joi seara, când Christian Horner a anunţat că Red Bull îi pregăteşte deja un nou contract lui Webber, întrucât cele două părţi au toate motivele să continue colaborarea.

"Am fost mulţumiţi de munca pe care o depune Webber, aşa că de ce să schimbăm? Când ne vom aşeza să vorbim va fi o discuţie foarte directă. Webber este un membru important al echipei noastre, se bucură să piloteze pentru echipă şi avem o stabilitate grozavă între piloţii noştri. Aşa că este ceva obişnuit. Dacă relaţia nu este ruptă, nu trebuie să o reparăm. Cred că intenţia noastră este clară, la fel ca şi intenţia lui. Este vorba doar despre aranjarea documentelor cu managerul său, dar sunt sigur că se va rezolva în săptămânile următoare", a declarat Horner reporterilor prezenţi la Barcelona.

La rândul său, Webber a lăsat să se înţeleagă că va rămâne la Red Bull anul viitor, în primul rând datorită competivităţii monopostului.

De altfel, australianul este lider în clasamentul general după ce a câştigat ultimele două curse, desfăşurate în Spania şi Monaco.

"Este frumos să fiu în echipă după munca depusă pe parcursul anilor, chiar şi când am ajuns prima oară la Red Bull. Intotodeauna speri să ai oportunitatea de a pilota un monopost foarte competitiv. Ştim că asta este o parte importantă a jobului, dar ca pilot nu poţi rămâne prea mult în această afacere dacă nu ai performante", a declarat el la conferinţa de presă organizată la Istanbul.

Prelungirea contractului cu Red Bull ar echivala şi cu continuarea colaborării cu Sebastian Vettel, cei doi piloţi care luptă de la egal la egal pentru titlul mondial în acest sezon. Webber crede că rivalitatea sportivă cu Vettel este de bun augur pentru Red Bull şi, implicit, pentru Formula 1.

"Cu siguranţă Vettel este într-un monopost bun, este rapid şi întotdeauna va fi o concurenţă sănătoasă. Nu este niciun secret că ne place să ne batem unul pe altul şi aşa ar trebui să fie.

Este sănătos, este un echilibru foarte mare în echipă, iar în trecut Vettel a avut şi zile în care a fost practic imbatabil. Sper că asta să nu se repete prea des în viitor, dar este foarte rapid şi trebuie să încerc să ţin totul la minim. Aşa că este o luptă bună", a adăugat el.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • OFF TOPIC - volanul lui Barichello
    BBC - volanul lui Bari a fost recuperat undeva in tunelul de la Monaco cu avarii minore. Acum este folosit in simulatorul Williams. Cine ar fi crezut ca mai ramane ceva din acel volan.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru