Red Bull: "Secretul succesului în Formula 1 este pasiunea"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.10.2011
Helmut Marko, consultantul Red Bull, susţine că unul dintre secretele succesului în Formula 1 este pasiunea angajaţilor pentru sporturile cu motor.

Red Bull Racing se pregăteşte să scrie o nouă pagină de istorie în Marele Premiu al Japoniei, acolo unde Sebastian Vettel are ocazia de a deveni cel mai tânăr dublu campion mondial din istorie.

Performanţa ar reprezenta încununarea a peste doi ani de dominaţie în cea mai importantă competiţie din lumea sporturilor cu motor, în ciuda tradiţiei unor echipe de tiop precum Ferrari şi McLaren.

Potrivit consultantului Helmut Marko, secretul succesului nu este altul decât pasiunea cu care lucrează fiecare angajat al echipei, pe lângă lipsa de implicare în controversele de natură politică.

"Adevăratul secret este că fiecare este pasionat. Avem aceeaşi echipă şi structură eficientă de patru ani. Ferrari, Mercedes şi McLaren se organizează foarte diferit. Suntem norocoşi să avem un şef (n.r - Christian Horner) care în cel mai scurt timp posibil îţi oferă un 'da' sau 'nu'. În plus, credem că trebuie să-i lăsăm pe angajaţi să lucreze în pace şi să-i ţinem departe de politică", a declarat austriacul pentru postul de televiziune ServusTV.

Nu de aceeaşi părere este şi Sebastian Vettel, care afirmă că succesul Red Bull se datorează unui ansamblu de lucruri mici care funcţionează foarte bine împreună.

"Nu cred că există secrete sau magie, trebuie doar ca multe lucruri mici să lucreze împreună pentru un sezon fantastic precum cel pe care l-am avut până acum", a precizat germanul.

Via | GMM

Taguri: Marko, Red Bull, Vettel

Comentarii (3)

  • mobius
    ipocrizie
    Toata lumea uita de ordinele de echipa care functioneaza mai drastic decat la Ferrari sau McLaren, uita de utilizarea regulamentului in afara limitelor si de (nu le-as spune spagi, ca ar fi ca in Romania), atentia de care se bucura din partea FIA sia lui Bernie.
    2 6
  • Pasiunea
    "Pasiunile sunt vanturile care umfla panzele corabiei; uneori o scufunda, dar fara ele corabia n-ar putea merge." - spunea Voltaire. Si intr-adevar, oare ce s-ar putea realiza fara pasiune, iar Formula 1 este de departe exponentul clar al acestei pasiuni care face "corabia" sa mearga. De fapt, cred ca pasiune este pentru toti cei implicati in ceea ce se numeste Formula 1, probabil doar gradul difera, si posibil dedicatia. Cum sa nu aiba succes daca sunt pasionati, lucru care se vede, atat pe fata lui Newey, cat si pe a lui Vettel. Oricum, ce e cert e ca noi, toti, indiferent de favoriti, stam in fata monitorului si comentam, sau urmarim, ne entuziasmam sau ne enervam, dintr-un singur motiv: pasiunea pentru ce inseamna Formula 1.
    4 1
  • mobius
    pasiune si nu prea
    Sunt de acord ca pasiunea sta la baza tuturor realizarilor si F1 nu face exceptie (uni duc aceasta pasiune chiar la fanatism), dar atentie ca monotonia, frustrarile, neregulile care au devenit regula, nedreptatile, duc la erodarea pasiunilor oricare ar fi ele. In plus ca si in alte sporturi banii au inceput sa invarta totul din pacate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru