Red Bull si Force India, incantati de reducerea costurilor

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.04.2009
Reprezentantii echipelor Red Bull si Force India sunt multumiti de masurile adoptate de FIA pentru reducerea costurilor incepand din sezonul 2009.

FIA a adoptat la finalul anului trecut mai multe masuri care vizeaza in principal reducerea dramatica a costurilor echipelor pentru participarea in competitie.

Masurile au fost primite cu entuziasm in special de echipele mici, care nu sunt sustinute financiar de constructori, printre acestea numarandu-se Red Bull Racing si Force India.

Christian Horner (foto), seful echipei Red Bull, explica faptul ca Formula 1 se indreapta acum in directia cea buna prin aceste masuri. "Cred ca toata lumea a actionat responsabil si, intr-un climat financiar dificil, simt ca ne indreptam in directia cea buna. Totusi, mai avem mult de munca", a declarat el pentru publicatia StarBiz. "Cred ca asta ajuta la crearea unui teren de joaca in care toti sa avem acelasi unelte la dispozitie si nu este doar un joc in care conteaza cine are mai multi bani".

De cealalta parte, Force India se bazeaza in 2009 pe un buget de 120 de milioane de dolari, similar cu cel de anul trecut. Ian Phillips, director in cadrul echipei, spune ca obiectivul echipei este sa maximizeze cat mai bine investitiile.

"Cultura noastra a fost intotdeauna sa obtinem mult mai mult pe baza unui buget mic si am reusit sa aducem o valoare de 2 milioane de dolari la o investite de 1 milion", a explicat Phillips.

Via | TheStar

Comentarii (2)

  • ??
    Red Bull si Vijay Mallya de ce nu au fost punctati sau de ce a fost puntata Force India in loc de Mallya
    0 0
  • @viduka
    Declaratiile apartin lui Horner (care face parte din managerii F1 CHAMP) si Ian Phillips. Intrucat Phillips nu face parte din F1 CHAMP, punctele au fost acordate echipei.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru