Red Bull şi McLaren: "Nu avem pilot numărul 1 după Spa"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 30.08.2010
Red Bull Racing şi McLaren susţin ca Mark Webber şi Lewis Hamilton nu vor beneficia de tratament privilegiat după rezultatele obţinute în Belgia.

Lewis Hamilton şi Mark Webber au reuşit să creeze o breşă în clasamentul general după ce au terminat pe primele două poziţii Marele Premiu al Belgiei, în condiţiile în care Sebastian Vettel, Jenson Button şi Fernando Alonso nu au câştigat niciun punct.

Diferenţa dintre locul doi ocupat de Webber şi locul trei ocupat de Vettel a crescut acum la 28 de puncte, însă Red Bull Racing susţine că nu va impune ordine de echipa în perioada imediat următoare.

"Mai sunt 150 de puncte disponibile [...] şi cred că este prea devreme să sprijinim un pilot. Toţi cei cinci sunt încă în luptă şi, având în vedere sistemul de punctare, diferenţele se pot reduce dramatic foarte, foarte repede", a explicat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Webber a sugerat în cadrul conferinţei de presă că Red Bull va fi nevoită să favorizeze unul dintre piloţi cât de curând, însă Horner este convins că australianul nu va solicita statut de pilot numărul 1.

"Nu cred. Webber este un sportiv realist şi ştie cifrele mai bine decât oricine.

Este realist că lucrurile se pot schimba rapid. Dar este într-o poziţie grozavă. Dacă putem ajunge la Monza într-o situaţie similară apoi putem spera să revenim la circuite despre care ştim că se vor potrivi pachetului nostru", a adăugat el.

O poziţie similară este adoptată şi de rivalii de la McLaren, şeful Martin Whitmarsh afirmând că Jenson Button rămâne în lupta pentru tilu în ciuda deficitului de 35 de puncte care îl separă de Hamilton.

"Button i-a spus lui Hamilton: <Sunt la 35 de puncte în spate, dar încă trebuie să te urmăresc>. Şi aşa ar trebui să fie. Diferenţa fluctuează, însă Button a avut mult ghinion în opinia mea. Cred că ar fi trebuit să câştige puncte. Lucrurile se pot schimba foarte repede în următoarele curse", a explicat oficialul echipei britanice.

Via | Autosport

Comentarii (11)

  • :))
    Sa fim seriosi... Asta e cea mai mare minciuna din 2010.
    Pilot nr1. sau favorit e tot una... si fiecare echipa are asa ceva; astfel se construiesc echipele.
    La Red Bull favorit e Vettel(nu cred ca o sa mai si ramana, mai important e un titlu) iar la McLaren e Hamilton(s-a vazut la Spa Button cum a ezitat sa-l depaseasca cand era lipit de spatele lui Hamilton)
    Poate cineva sa nege asta?
    6 10
  • salutare
    @maaryo
    souneai intr-un comentariu de ieri dupa cursa ca F1 e un razboi!Daca ar fi sa ne luam dupa tine ,mai bine am pune pe masini niste mitraliere,astfel incat cel din spate sa isi elimine concuremtii.Atunci chiar ar fi razboi:))
    Si eu cred ca in momentul de fata Vettel si Button,sunt pilotii nr2,in echipele lor,desi eu zic ca a desemna un pilot prim,in cele doua echipe in momentul de fata este un pic cam riscant!
    6 6
  • RBR-,,il vrem pe Vettel CHAMPION!,,...nu pe W eb./McLaren-,,noi avem un secret, deaceea la noi e pace...fara incidente de fel-,,TurcRBR, GermanFerr,,!
    RBR Horner- acesta ascunde ceva, pe la mijlocul l-jum a sezonului ,,adia,, ceva ca Vettel sa f pilot n1 si, la favorizat tot timpul(detalii cunoasteti si nu face sa le dau), iar acum cind acesta are mai multe sanse ca Vet, nicicum nu-l propune ca nr1. De un lucru sint sigur ca daca situatia era invers atunci Vettel la sigur era deacum nr1, iar MW trebuia sa-i skimbe scutecele. Si tot aici, alta e mult mai clar ca Horner nu-l are la suflet pe MW(de argumente nu e cazul, voi le cunoasteti).

    McLaren- aici eu ma gindesc ca ,,situatia e deacum la calm,,. La inceput il vedeam pe Button mai luptator, mai insistent, iar acum sta cuminte in spatele lui Hamilton(in cursa) fara incercari de atac. Se pare ca ei sint cu secretul. Fara a face mult zgomot le-au lamurit cum e situatia in calasament si ca si RBR au mai multe sanse la titlu, si ar trebui de lucrat 2 pentru 1, pentru a-si mari sansele(Hamilton). Tot aici as mai putea adauga, ca incidentul-Turcia-RBR, n-ar trebui sa se repete si la McLaren(adica lupta intre coekipieri-exclus). Daca va indoiti de aceasta, sa vedeti voi daca Butt va incerca un atac cu Ham, asta e exclus! Poate Butt a fost si platit p/u asta, numai ca sa fie deacord.
    7 0
  • salutare
    Button a avut ieri un ghinion teribil!Astepta ploaia stiind ca e mai bun ca Hamilton si juca un rol de expectativa nu neaparat ca se resemnase ca nu il mai prinde pe Ham.Pentru cei care nu stiu,atunci cand un pilot este la o distanta amai mmare de 4-5 metri fata de pilotul din fata,acesta intra in aerul cald si de "vartejul"degajat de masina din fata,uar depasirile se fac mai gre.Daca o masina este mai aproape de aceasta distanta,atunci ea intra avantajata prin aspiratie,pe care o primeste,iar Button nu a putut trece de Ham,pentru ca era in La Source si in plin proces de demaraj,iar distanta de Ham era pra mare!!!
    3 2
  • @mad79
    Incearca sa intelegi ceva, nu sa vorbesti doar de dragul de a o face, pentru ca in nici un caz nu-mi face placere conversatia cu tine! Daca tu asta ai inteles din ceea ce am spus, imi fac griji pentru rationamentul tau artificial, de altfel.
    4 3
  • ....
    baiete,stergeti nasu...
    2 3
  • @ Mr F1
    Ca o completare, la SPA i se sugereaza lui Button !!!! sa aiba grija de gumele spate.
    Nota: pentru cei ce nu stiu sau nu vor sa stie, Jenson Butto este cotat ca pilotul cu stilul de pilotaj cel mai putin solicitant pentru pneuri.
    Mai departe credeti voi ce vreti despre piloti cu nr 1 pe masina si nr 2 pe alta lista
    1 1
  • sal....
    stie cineva unde pot vedea conferintele de presa????vre-un canal,sau un site de pe net care stie...il rog sa imi dea un mesaj....
    0 0
  • ctlnmihai
    popicul
    daca citesti transmisiile radio intre button si echipa singura sugestie s-a facut cand a fost anuntat ca are aripa fata avariata..http://mclaren.com/home
    1 0
  • maryo37
    amice,iti recomand sa urmaresti totusi liga lui mitica,cu siguranta mai pe gustul tau,si scuteste-ne de comentariile imbecile pe care le postezi zilnic
    1 1
  • @alex
    Faci si tu ce poti, mai dai un vot negativ, te mai bucuri. Ma intri o data la fel... Imbecile sau nu, oricum tu n-ai intelege ceva. Nu esti in stare sa vezi adevarul? Esti fan McLaren...Atunci se intelege. Postez zilnic? Vrei sa-ti cumpar ochelari ca sa-ti dai seama cand intru eu pe site? Sau la tine o saptamana se pune o zi??? Esti ciudat! Ca sa nu spun altfel...
    Amice... Nu spune asta pentru ca imi jignesti prietenii.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru