Red Bull şi Vettel, marii câştigători la Premiile Autosport

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 06.12.2010
Red Bull Racing şi Sebastian Vettel au câştigat cele mai importante trofee în cadrul Premiilor Autosport, acordate duminică seară la Londra.

Publicaţia britanică Autosport a găzduit duminică seară gala Premiilor Autosport pentru sezonul 2010, în cadrul căreia a premiat cei mai buni piloţi şi cele mai bune echipe din sporturile cu motor. Deloc surprinzător, cele mai multe premii au revenit celor implicaţi în Formula 1, cea mai importantă competiţie a sporturilor cu motor din lume.

Automarket vă prezintă o sinteză a celor mai importante premii oferite de Autosport în noaptea precedentă:

MAŞINA DE CURSE A ANULUI: RED BULL RB6

Red Bull a câştigat trofeul pentru cea mai bună maşină de curse a sezonului, reuşind să surclaseze Peugeot 908 HDI (Le Mans) şi Chevrolet Cruze (WTCC) datorită celor 9 victorii, 15 pole position-uri, 6 fastest laps şi 699 de tururi petrecute pe prima poziţie în timpul curselor. Echipa a câştigat în acest sezon atât titlul mondial al piloţilor, cât şi titlul constructorilor.

PILOTUL DE CURSE AL ANULUI: SEBASTIAN VETTEL

Premiul pentru cel mai bun pilot al anului i-a revenit lui Sebastian Vettel, care a devenit recent cel mai tânăr campion mondial din istoria Formulei 1. Pilotul echipei Red Bull Racing a obţinut 5 victorii şi 10 pole position-uri pe parcursul anului şi a reuşit să termine în faţa lui Fernando Alonso în ciuda numeroaselor defecţiuni de ordin tehnic suferite în startul sezonului.

DEBUTANTUL ANULUI: KAMUI KOBAYASHI

Japonezul Kamui Kobayashi a câştigat duminică premiul pentru cel mai bun debutant al sezonului, în urma voturilor fanilor sporturilor cu motor. Acesta este singurul premiu acordat de în mod direct de fani şi demonstrează simpatia de care se bucură pilotul Sauber datorită numeroaselor depăşiri pe care le-a efectuat pe parcursul sezonului.

Japonezul a debutat în F1 în penultima etapa a sezonului 2009, însă 2010 a fost primul sau sezon complet în Marele Circ.

MOMENTUL ANULUI: INCENDIUL STINS DE HEIKKI KOVALAINEN

Deşi incidentul dintre Mark Webber şi Sebastian Vettel de la Istanbul s-a numărat printre nominalizări, momentul anului în Formula 1 a fost incendiul stins de Heikki Kovalainen după ce monopostul Lotus Racing a luat foc spre finalul cursei pe linia de start sosire. Finlandezul a ţinut capul de afiş al serii după ce a luat un extinctor şi, fără să aştepte intervenţia comisarilor, a stins incendiul de unul singur.

INOVAŢIA ANULUI: SISTEMUL F-DUCT

Sistemul F-duct introdus în premieră de McLaren în sezonul 2010 a primit premiul pentru inovaţia anului în sporturile cu motor. Tehnologia permite sporirea vitezei pe liniile drepte cu până la 10 km/h prin acoperirea unei "conducte" de aer cu una dintre părţile corpului. Sistemul va fi interzis în F1 începând de anul viitor, întrucât FIA a fost nemulţumită ca acesta trebuie activat manual de pilot prin luarea unei mâini de pe volan, ceea ce ar putea reprezenta un pericol pentru siguranţă.

MCLAREN AUTOSPORT BRDC: LEWIS WILLIAMSON

Britanicul Lewis Williamson va avea oportunitatea să testeze un monopost McLaren de Formula 1 pe circuitul de la Silverstone după ce a câştigat trofeul McLaren Autosport BRDC. Acesta a terminat sezonul 2010 pe locul 2 în competiţia Formula Renault UK.

Via | Autosport

Comentarii (4)

  • toreador023
    CONGRATULATIONS
    Fiar Play....a fost acordat???
    0 2
  • premii
    fair play nu exista in f, poate pe vremea lui senna, prost, mansel, poate!!!!!!!
    1 3
  • erata
    F1
    1 2
  • ctlnmihai
    la categoria fair-play a câştigat Alonso.. după gestul la adresa lui Vitaly petrov
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru