Red Bull solicita clarificarea regulamentului pentru suspensii

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 30.03.2010
Red Bull Racing a solicitat punctul de vedere al forului mondial in privinta suspensiilor, dupa ce echipa a fost acuzata ca utilizeaza un sistem neregulamentar pentru garda la sol.

McLaren a acuzat Red Bull Racing ca incalca regulamentul tehnic in privinta suspensiilor, considerand ca austriecii au implementat un sistem care permite monopostului sa ramana foarte aproape de sol in timpul calificarilor in ciuda utilizarii unei cantitati reduse de combustibil.

Red Bull Racing sustine insa ca nu incalca regulamentul si spera ca FIA sa isi spuna opinia pe aceasta tema pentru a incheia aceasta controversa.

"McLaren a facut multe comentarii in ultima perioada, indiferent ca a fost vorba despre dimensiunea rezervorului de combustibil, a viitorului pilotilor nostri sau a sistemelor de pe monopostul nostru. In mod categoric, nu avem nimic de acest fel pe monopost. Este dreptul lor sa speculeze, dar o clarificare ar fi buna pentru toata lumea", a declarat Christian Horner, seful echipei Red Bull Racing.

McLaren considera ca Red Bull utilizeaza un sistem special pentru suspensii, cel mai probabil prin folosirea unor amortizoare umplute cu gaz care ii ajuta sa mentina o garda la sol scazuta in timpul calificarilor pentru a obtine o viteza mai buna in viraje.

Se speculeaza ca presiunea din interiorul amortizoarelor este eliberata dupa calificari pentru a permite monopostului sa revina la garda de sol obisnuita pentru cursa, cand monopostul utilizeaza aproximativ 160 de kg de combustibil.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • Interesant
    S-ar putea ca banuiala sa se adevereasca, altfel de ce ar cere RedBull clarificari in aceasta privinta?
    4 4
  • ctlnmihai
    Red Bull solicita clarificarea regulamentului pentru
    Gesit Christian Horner ..D-voasta v-ati plans primul in legatura cu legalitatea monopostului Mclaren Singurul comentariu facut de Mclaren referitor la sistemele de pe monopostul Red bull a fost cel facut de Whitmarsh.Ca Hamilton sau Ron Dennis si-au
    permis sa faca speculatii privind viitorul lui Weber la Red Bull sau privind motivul abandonului lui Vettel in Bahrain cum a fost cazul lui Ron Dennis este o alta problema Personal n-as interpreta aceste ultime 2 probleme ca un atac la adresa Red Bull
    3 7
  • ctlnmihai
    Red Bull solicita clarificarea regulamentului pentru
    Daca Mclaren n-are dreptul sa comenteze legalitatea monopostului Red Bull ori sa faca comentarii cu privire la viitorul pilotilor Red Bull ,nici oficialii Red Bull n-au dreptul sa conteste dreptul de veto exercitat de Mclaren sau Mercedes i n ceea ce priveste furnizarea de motoare mercedes echipei d-voastre
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru