Red Bull spera să evite penalizarea lui Vettel din cauza motoarelor

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.10.2010
Christian Horner este încrezător că Sebastian Vettel nu va fi nevoit să utilizeze un al nouălea motor în 2010, eveniment ce ar echivala cu o penalizare pe grila de start de 10 poziţii.

Sebastian Vettel a abandonat duminică în Marele Premiu al Coreei de Sud în urma unor defecţiuni la motor, ceea ce a condus la speculaţii privind numărul de unităţi pe care germanul le mai are la dispoziţie pentru ultimele două curse ale anului.

Red Bull a anunţat ulterior că motorul lui Vettel care a cedat la Yeongam efectuase deja 1600 de km din cei 2000 programaţi şi că unitatea nu ar mai fi fost utilizată în alte sesiuni de calificări sau curse.

Chiar dacă teoretic defecţiunea nu afectează alocarea de motoare pentru Vettel, şeful Christian Horner a admis că Red Bull nu se află într-o poziţie ideală din acest punct de vedere.

"Sperăm să aibă un efect neglijabil asupra lui. Sperăm că are suficienţi kilometri pentru a concura fără să fie afectat în finalul anului. Era deja puţin la limita în privinţa motorului în acest weekend şi de aceea a efectuat puţine tururi (n.r - în antrenamente). Evident, nu este o situaţie ideală", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Situaţia lui Vettel nu este dramatică, mai ales ca toţi cei 5 candidaţi la titlu au utilizat deja câte 8 motoare, ceea ce înseamnă că în următoarele două curse vor folosi unităţi care au fost deja rulate cel puţin o dată.

Via | ITV

Comentarii (1)

  • Zvonul
    cum ca RBR va avantaja probabil pe Weber in ultimele doua curse, a avut la baza acest fapt, legat de situatia motoarelor cu care se confrunta in prezent Vettel. In cazul asta chiar este normal si justificat sa-l avantajeze pe Weber, avand in vedere ca in Brazilia, chiar daca va scoate Vettel pole-ul cu un nou motor, va pleca in cursa de pe locul 10, ceea ce ar fi un mare handicap in lupta sa pentru titlu, practic este ca si eliminat....Asta e....Daca treaba este serioasa, atunci camp se mai restrange doar la primii 3 din clasament, teoretic.....
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru