Red Bull sugerează că Webber îl va ajuta pe Vettel să câştige titlul

de Daniel Popescu
Marti, 30.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ofiicalii Red Bull insistă că nu vor impune oridine de echipă, însă sugerează că Mark Webber îl va ajuta singur pe Sebastian Vettel să câştige titlul mondial.

Sebastian Vettel are un avans de 73 de puncte în faţa lui Mark Webber cu 75 disponibile pe parcursul ultimelor trei curse, însă Red Bull continuă să insiste că nu îi va solicita australianului să-şi ajute coechipierul să câştige titlul.

Cu toate acestea, Helmut Marko, consultantul Red Bull, a lăsat să se înţeleagă că Webber îl va ajuta pe Vettel în interesul echipei.

"Întotdeauna am spus că apelăm la intelegerea piloţilor noştri, iar în ultimele săptămâni au demonstrat că lucrează constructiv împreună şi ştiu că nu trebuie să facă nimic care să coste echipa", a declarat el pentru agenţia de presă SID.

Urmareste Automarket
Acesta este susţinut şi de şeful Christian Horner, care a sugerat la rândul său că Webber înţelege rolul pe care îl are în prezent în echipă.
"Ambii piloţi ai noştri sunt suficient de experimentaţi pentru a şti care este miza pentru echipă", a explicat el.

De altfel, triplul campion mondial Niki Lauda consideră că Webber este conştient de faptul că trebuie să-şi ajute coechipierul şi că refuză să confirme public acest lucru pentru a nu-şi trăda slăbiciunile.

"Piloţii au o anumită inteligenţă. Aşa a fost şi în cazul meu. Dacă nu aveam nicio şansă să câştig titlul eram motivat să-mi ajut coechipierul. Webber nu va spune asta, pentru că nu vrea să-şi arate slăbiciunile. Dar întotdeauna preferi să-l vezi pe coechipierul tău câştigând decât pe altcineva", a precizat actualul preşedinte fără rol de execuţie al echipei Mercedes.

Via GMM

Comentarii (7)

  • Tapalaga
    Asta-i buna tare!hahaha, Webber il ajuta din proprie initiativa, vad ca Red Cows se specializeaza pe comedie
    11 9
  • "Dar întotdeauna preferi să-l vezi pe coechipierul tău câştigând decât pe altcineva" - asta vine in sprijinul celebrei fraze pe care nu o voi uita niciodata:"Raikkonen every single day of the year!"
    6 4
  • "Dar întotdeauna preferi să-l vezi pe coechipierul tău câştigând decât pe altcineva"
    Ooooooo daaaa. Problema RBR e ca Mark e amic cu Fernando si nu cu Seb. Vettel nu are prea multi sustinatori printre pilotii din F1.
    6 10
  • GrosJan
    Weber merita urmatoarele 3 mari premii,iar Vettel imi doresc sa nu urce mai mult de locul 10 si asta cel mult o data si cu Alonso la 9,3cm in spate
    4 6
  • Webber sugereaza ca "Nu-l las pe Vettel să câştige dacă sunt pe primul loc", R.B. sugereaza ca "Webber îl va ajuta pe Vettel să câştige titlul".... 2 intentii contradictorii, mi-e c-o sa iasa si aici scandal. :))
    6 0
  • redpull
    Pai cand a facut altceva?
    O declaratie senzationala ar fi fost aceea din care aflam ca Webber lupta pentru titlul sau, dar baietii de la Red Bull au renuntat la ipocrizie :))
    2 0
  • redpull
    "Dar întotdeauna preferi să-l vezi pe coechipierul tău câştigând decât pe altcineva"
    De fapt, nu cred ca au renuntat la ipocrizie, caci intotdeauna preferi sa vezi pe altcineva castigand, decat pe coechipierul tau. Grava situatia cu baietii astia de la Red Bull. Mi se par chiar fara bun simt...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru