Red Bull sugerează o posibilă despărţire de Webber

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.06.2011
Red Bull a lăsat să se înţeleagă că s-ar putea despărţi de Mark Webber la finalul sezonului, întrucât 'Sebastian Vettel are nevoie de un coechipier pe masură'.

Viitorul lui Mark Webber la Red Bull Racing rămâne în continuare învăluit în mister, în ciuda anunţul recent făcut de Christian Horner, potrivit căruia ambele părţi doresc prelungirea contractului pentru 2012.

Hemult Marko, consultantul Red Bull şi mâna dreaptă a proprietarului Dietrich Mateschitz, a sugerat că este nemulţumit de rezultatele pilotului australian din acest sezon, întrucât echipa are nevoie de un al doilea pilot competitiv care să contribuie decisiv la cucerirea titlului mondial la constructorilor.

"Webber ne-a spus că vrea să rămână cu noi pentru anul viitor. Analizăm această opţiune şi stabilitatea este importantă pentru noi. Avem nevoie de cineva care să fie la fel de bun ca Sebastian Vettel, întrucât titlul constructorilor este foarte atractiv din punct de vedere financiar şi-l poţi câştiga numai dacă ai doi piloţi puternici", a declarat austriacul.

În primele opt etape ale acestui sezon, Vettel a obţinut şase victorii şi şapte pole position-uri, în timp ce Webber a plecat o singură dată de pe prima poziţie a grilei de start, fără să treacă primul linia de sosire.

Diferenţa dintre cei doi coechipieri a ajuns în prezent la 77 de puncte, echivalentul a mai mult de trei victorii.

Speculaţiile privind plecarea lui Webber de la Red Bull au luat amploare la Marele Premiu al Valencia, după ce Renault a confirmat că a discutat cu pilotul australian despre un posibil contract pentru anul viitor.

Via | Pitpass

Taguri: Marko, Red Bull, Webber

Comentarii (3)

  • Minciuni
    Red Bull nu are nevoie de un pilot la fel de bun ca Vettel.Neamtul este sustinut suta la suta de echipa din mai multe motive [pe care lumea le banuieste] si nu are nevoie de o concurenta acerba.Asta s-a vazut la finalul sezonului trecut cand Webber a cam fost sabotat de echipa ptr ca Vettel sa castige titlul.La fel s-a intamplat si cu Button si Barrichello la Brawn cum 2 ani.Brazilianul a fost dezavantajat .Anul trecut mi-am dorit ca Vettel sa castige ptr ca am ca am crezut ca este un pilot valoros, Dar anul asta ma indoiesc de lucrul asta.Pur si simplu monopostul Red Bull este imbatabil si cred ca orice pilot din F1 ar castiga titlul cu el.
    9 6
  • Corect nu a facut nimic spectaculos iar cind e pus sub presiune se pierde.
    2 0
  • mobius
    sa fie oare ipocrizie?
    Este ca in bancul despre culmea obrazniciei, "sa-i dai vant unei batrane pe scari dupa care sa o intrebi de ce se grabeste". Anul trecut cand au gresit Webber a fost clar peste Vettel si daca nu s-ar fi intervenit cu ordine de echipa (normale dupa parerea mea pentru favorizarea pilotului din fata) Webber ar fi cistigat campionatul.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru