Red Bull va decide până la sfârșitul lunii noiembrie dacă preia motoarele Honda după 2022: "Totul depinde de înghețarea dezvoltării unităților"

de Daniel Popescu
Vineri, 20.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull va decide până la finalul lunii noiembrie dacă va utiliza motoare Honda și după 2022. Șeful Christian Horner afirmă că totul depinde de negocierile cu privire la înghețarea dezvoltării unităților.

Honda a anunțat că se va retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2021, astfel că Red Bull trebuie să găsească rapid o soluție în privința furnizorului de motoare.

Echipa austriacă a anunțat la jumătatea lunii octombrie că soluția preferată este să preia proprietatea intelectuală asupra motoarelor de la Honda, cu condiția că dezvoltarea motoarelor să fie interzisă după 2022.

Presa internațională susține că Mercedes și-a dat deja acordul pentru o înghețare a dezvoltării motoarelor, în timp ce Ferrari sau Renault au anunțat inițial că se opun. Totuși, unul dintre cei doi constructori a cedat în cele din urmă, astfel că ar mai fi un singur producător de convins. De altfel, șeful Christian Horner sugerează că negocierile decurg în direcția potrivită.

"Avem discuții productive cu deținătorul drepturilor comerciale și FIA. Evident, există unele elemente cheie care trebuie să fie la locul lor înainte să ne luăm un angajament, în privința înghețării dezvoltării motoarelor și așa mai departe", a precizat el.

Pe de altă parte, Horner afirmă că decizia finală trebuie luată cel târziu la sfârșitul lunii noiembrie, întrucât de la 1 ianuarie va începe dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2022.

"Dacă ne asumăm un astfel de proiect vom avea mult de muncă.

Până la sfârșitul acestei luni trebuie să avem o poziție fermă", a adăugat el.

Via Formula 1

Comentarii (10)

  • Înghețarea motoarelor?....pai F1 nu înseamnă evoluţie, inovaţie, competiţie? Poate îmi scapă ceva...
    24 1
  • hahaha
    @Nica It's all about money (din nefericire)
    19 1
  • Mercedes, mirați și ei de succesul anului acesta datorat monoposturilor extrem de rapide ar vrea și înghețarea a tot ce e legar de mașină astfel încât alți viitori ani să repete performanțele. Asta dovedește frică de adversari, lipsă de putere, mândrie.
    13 8
  • Ar fi o prostie uriasa ca Ferrari si Renault sa accepte inghetarea motoarelor, nu s-au invatat minte dupa ce s-a intamplat in 2014, cand Mercedes au avut avans si asa a ramas din cauza interzicerii dezvoltarii ? Ar insemna ca se accepta a priori invinsi de Mercedes ! Sau cei de la RBR cred ca Honda va scoate motorul de la anul, cel mult trambitat,mai bun decat al nemtilor ? Si daca nu ?
    10 3
  • Neutru
    Și dacă FIA îi obligă? Mercedes este pentru FIA ce este SUA pentru NATO! Decident!
    8 6
  • Da, iti scapa. Este vorba de reglementarea dezvoltarii in vederea reducerii costurilor. Restrictioneaza cand sa aibe loc dezvoltarea. Si stai linistit ca nu ai pierdut nimic. F1 inca e in varful motorsportului. Recuperarea energiei din franare, motorul hibrid si alte lucruri au fost dezvoltate in F1. Macar dezvoltate daca nu si inventate.
    4 1
  • @Navrikkt, lipsă de civilizație e-n dreptul tău, "prietene", cultură... cam am dubii, nu prea cred. Și cum "copacul după fruct se cunoaște" mă întreb ce gânduri le-or trece prin mințile părinților tăi și ce știu să scoată pe gură!?
    Revenind la tine "prietene", gestul tău e datorat faptului că vorbele mele trag în jos valoarea Mercedes-ului inclusiv a britanicului, dar hai să ne bazăm pe logică și cultură!
    Papa Ioan Paul al ll-lea spunea că "oamenii sunt ca vinurile...cu timpul fie devin mai buni, fie se transformă în oțet". Nu pot să neg că britanicul n-a progresat în ultimii ani dar tu chiar îl asemeni unui vin devenit mai bun? Eu nu și asta pentru că țin cont de starturile sale ce erau cel puțin din poziția a 2-a și-mi readuc aminte de citatul lui Concepcion Arenal:" Ne impresionează mai mult cel ce se ridică, decât unul care nu a căzut niciodată!".
    2 7
  • Aaaaaaa @Mavrikkt, din grabă să închei discuția cu prostul n-am amintit și citatul lui William Shakespeare:" Sunt slabi cei cruțați de suferință".
    Toate cele bune! :D
    2 5
  • Costel
    Asta nu se va intampla niciodata.
    1 0
  • Acesti titlu imi aduce aminte de remarca uniu ilustru politician aflat in viata:

    Sunt de acord cu orice propunere atata vreme cat este spre avantajul meu exclusiv (parafrazare).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru