Red Bull va introduce noul monopost la prima sesiune de teste

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.12.2011
Red Bull intenţionează să evalueze prima versiune a monopostului RB8 încă de la prima sesiune de teste din luna februarie.

Red Bull Racing a planificat debutul noului monopost pentru sezonul 2012 pentru 7 februarie, ziua în care va începe prima sesiune de teste din această iarnă. Anunţul a fost făcut în weekendul care tocmai s-a încheiat chiar de Adrian Newey, directorul tehnic al campioanei mondiale.

"Programul prevede să participăm (n.r - cu noul monopost) la prima sesiune de teste. Ca întotdeauna, va fi la limită, dar aş fi foarte dezamăgit dacă nu ar fi aşa", a precizat britanicul pentru publicaţia Autosport.

Decizia celor de la Red Bull Racing vine în ciuda unei noi reguli impuse de FIA la începutul lunii decembrie, potrivit căreia un monopost trebuie să treacă toate testele de siguranţă pentru a putea participa la teste. Până în 2011, echipele puteau utiliza în teste inclusiv monoposturi care nu reuşeau să treacă toate testele de siguranţă.

"În acest an trebuie să trecem toate testele de siguranţă înainte de a avea permisiunea de a testa. Pentru toată lumea, acesta este un uşor motiv de îngrijorare pentru că uneori se pot întâmpla lucruri neprevăzute.

De data aceasta, dacă se întâmplă ceva şi este o problemă severă, poţi rata prima sesiune de teste şi să se extindă şi la a doua şi a treia sesiune. Dar în afară de asta trebuie pur şi simplu să ne descurcăm cu asta", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Newey, Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru