Red Bull va protesta impotriva eleronului folosit de Brawn GP!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.03.2009
Red Bull a confirmat ca va inainta joi forului mondial un protest oficial impotriva echipei Brawn GP, echipa fiind suspectata ca incalca regulamentul in privinta eleronului spate.

Toyota si Williams au fost suspectate de mai mult timp ca incalca regulamentul tehnic pentru sezonul 2009, intrucat eleroanele spate utilizate pe monoposturile TF109 si, respectiv, FW31 nu respecta inaltimele legale.

Dezbaterile pe aceasta tema au capatat si mai mult sens dupa ce noul monopost Brawn GP a adoptat aceeasi solutie tehnica in privinta eleronului spate. Una dintre cele mai vehemente echipe in aceasta privinta a fost Red Bull Racing, iar consultantul Helmut Marko a confirmat luni ca este nemultimit de aceasta stare de fapt.

Acelasi Marko a declarat marti pentru publicatia italiana Gazzetta dello Sport ca Red Bull Racing va inainta joi un protest oficialforului mondial pe aceasta tema, intrucat considera ca Brawn GP castiga 5 zecimipe tur datorita eleronului spate. "Este ilegal. Joi vom inainta un protest daca componenta nu este modificata conform regulamentului, pentru ca eleronul garanteaza cinci zecimi de secunda pe tur. Sapte echipe sunt sigure ca este ilegal", a declarat austriacul.

Oficialii echipei Brawn GP nu au putut fi contactati pentru a comenta aceste acuzatii, insa Rubens Barrichellonu crede ca echipa sa a facut ceva gresit: "Nu am fost deranjat cand toata lumea spunea ca Bruno Senna ma va inlocui, asa ca de ce as fi deranjat ca masina mea este diferita de a altora? Am citit regulile in mod diferit, iar rezultatul poate fi vazut de toata lumea", a explicat brazilianul.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • mda...
    nush ce sa zic....atunci daca si williams foloseste un asemenea eleron dc nu sunt competetivi...stiu k asa zic ei...k merg bine....dar asa au zis in fiecare an ca masina lor este rapida..si alte chestii...si el tot pe locurile 10-15 sunt:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Scuderia
    Problema este ca Brown GP lucreaza la acest monopost de minim 1 an pe cand restul de vreo cate luni. Si oricum monopostul in sine are destul parti exterioare copiate de la alte monoposturi :))))
    0 0
  • transmisi tv f1
    Stie cineva cine transmite f1 in afara de tvr1, pe net?
    0 0
  • Micu-Sorin
    BBC
    0 0
  • absurd!
    pai daca lucreaza de 1 an la monopost,au o aerodinamica contestata dar proprie,cum se poate afirma ca au copiat "parti exterioare" din alte monoposturi?
    0 0
  • Diffuser, nu eleron
    Eleronul fiind frumusetea aia de aripa spate care acum e mai inalta si mai ingusta!
    E vorba aici de diffuser, acea continuare a podelei masinii care imprastie aerul in urma masinii al carui rol este de a oferi mai multa aderenta monopostului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru