Red Bull va utiliza sistemul F-duct la Silverstone

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 01.07.2010
Red Bull Racing a dezvăluit că este foarte posibil să utilizeze sistemul de ventilaţie F-duct în Marele Premiu al Marii Britanii din 11 iulie.

Red Bull Racing a inaugurat noul sistem de ventilaţie F-duct în Marele Premiu al Europei, iar componenta a contribuit la victoria obţinută de Sebastian Vettel pe un circuit pe care rivalii de la McLaren erau consideraţi favoriţi. Christian Horner, şeful echipei cu sediul la Milton Keynes, a admis că F-duct şi-a câştigat locul pe monopost în urma rezultatelor de la Valencia.

"Sistemul F-duct şi-a câştigat locul pe monopost în acest weekend. A contribuit la rezultat şi are mult mai mult potenţial. Sistemul nostru F-duct este foarte imatur comparativ cu al altora, aşa că ştim că există mai multă performanţa în această zonă", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani.

Rezultatele pozitive obţinute la Valencia îi determină pe cei de la Red Bull să ia serios în considerare utilizarea acestuia şi în Marele Premiu al Marii Britanii. Deşi o decizie finală în acest sens nu a fost încă luată, Horner a admis că este foarte posibil ca tehnologia să rămână incorporata pe monopostul RB6.

"Aşa cred.

Trebuie să facem mai multe simulări, dar este foarte probabil. Avem multe date şi sistemul a făcut tot ceea ce ne aşteptam", a adăugat el.

Utilizarea sistemului F-duct, care permite crearea unui avantaj de aproximativ 10 km/h pe liniile drepte, este cu atât mai important la Silverstone cu cât circuitul beneficiază de o nouă secţiune care îl transformă într-un dintre cele mai rapide din calendarul competiţional. În schimb, este posibil ca F-duct să nu fie la fel de eficient pe circuite precum Hungaroring sau Singapore, acolo unde echipa ar putea renunţa la utilizarea acestuia.

Via | ManipeF1

Comentarii (2)

  • ctlnmihai
    Red Bull va utiliza sistemul F-duct la Silverstone
    paddock talk sugera ca tocmai F-duct-ul ar fi fost una din cauzele accidentului lui Weber de la Valencia
    7 5
  • F -Duct
    Da e posibil 10km in plus ..amana poate punctul e franare..si duce la acrosaje cu alt monopost din fatza aflat la punctul de franare care isi mentine traiectoria
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru