Red Bull va utiliza sistemul KERS în Malaezia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.03.2011
Red Bull Racing a confirmat că va utiliza KERS în Malaezia, după ce a renunţat la tehnologie în cursa de debut din cauza problemelor de fiabilitate.

Red Bull Racing a clarificat public controversele privind sistemul KERS al monopostului RB7, după ce presa internaţională a speculat insistent că reputatul inginer Adrian Newey a reuşit să creeze o unitate unică incarcabilă doar pentru start.

În realitate, echipa a întâmpinat probleme de fiabilitate pe parcursul antrenamentelor libere de vineri, motiv pentru care a decis ulterior să renunţe la sistem pe tot parcursul Marelui Premiu, fără însă să facă un anunţ pe acest subiect.

"Nu am avut deloc KERS în acest weekend. Nu am vrut să spunem nimănui, dar după ce am văzut startul nici nu aveam nevoie. Eram puţin nervoşi să le spunem tuturor asta înaintea cursei. Am utilizat KERS vineri şi nu am fost mulţumiţi de fiabilitate, am simţit că există un potenţial risc, motiv pentru care nu am concurat deloc cu KERS în acest weekend", a explicat britanicul pentru BBC imediat după cursă.

Decizia nu a afectat performanţele lui Sebastian Vettel şi Mark Webber datorită faptului că pilotul care pleaca din pole position are in fata o linie dreapta de numai 200 de metri inainte de primul viraj.

Lucrurile vor sta însă diferit la Marele Premiu al Malaeziei de peste două săptămâni, întrucât circuitul de la Sepang include două linii drepte foarte lungi, acolo unde absenta KERS ar putea costa piloţii timp preţios.

Tocmai de aceea, Horner a admis că Red Bull va utiliza KERS la Sepang.

"Vom concura cu KERS în Malaezia. A fost o decizie la limita să nu-l folosim (n.r - şi în Australia). În Malaezia există o linie dreaptă lungă spre primul viraj şi vrem să avem sistemul pe monopostul acolo", a precizat ulterior Horner pentru publicaţia The Guardian.

Via | ESPNF1 | ESPNF1

Taguri: Horner, KERS, Red Bull

Comentarii (9)

  • @Daniel Popescu
    linia dreapta de start-sosire nu pate sa aiba doar 200 metri.
    2 2
  • *poate
    2 2
  • @schumy1969
    M-am exprimat eu gresit. Am vrut sa spun ca pilotul care pleaca din pole position are in fata doar aproximativ 200 de metri inainte de a intra in primul viraj.
    4 0
  • RedBull
    Cu sistemul Kers, echipa Redbull va fi de neegalata in Malesya . Numai bine
    3 1
  • Redbull
    "Malaezia"
    0 1
  • ctlnmihai
    Red Bull va utiliza sistemul KERS în Malaezia
    Red Bull sunt favoriți și-n Malaezia..Dar acolo și vremea joacă un rol important deoarece în perioada asta vremea este ploioasă
    1 0
  • Totusi Red Bull a castigat si anul trecut realizand dubla o cursa pe care au dominat-o din primul viraj asa ca din punct de vedere al caracteristicele monopostului cu ale circuitului se cam potrivesc dupa parerea mea. Acuma exista posibilitatea si de ghinion sau de o greseala de pilotaj probleme la motor cum au mai avut ei probleme de genul asta si totsui cine i-a polul in Malaezia nu castiga mereu. In ultimii 5 ani cel care a castigat care cu plecare din pole-position a fost Button in 2009 dar tinand cont de condtiile cursei respective care s-a incheiat doar la final nu puteam sti care era deznodamntul cursei. Ca si in 2009 si 2010 startul a fost extrem interesant ca de altfel in ultimii ani . Cursa nu e jucata de pe acum trebuie sa tinem cont si de prognoza meteo pentru ca pot aparea evenimente ca in 2009.
    1 2
  • paulinio
    cu sistemul KERS F1 este o comedie!!De ce nu lasa fratilor...masinile fara sistemele astea aberante-vreau sa lase F1 LIBERA...ca in anii trecuti-fiecare cu inovatia lui-nu cu reguli unice-F1 inseamna evolutie-fiecare firma de F1 evolueaza in felul ei-asta inseamna spectacol maxim-fani multi-etc...acum cu sistemul KERS e plictisitor sa te uiti la F1...totul depinde de chestii electronice pilotul conteaza mai putin-o sa se ajunga ca la avioanele americane gen F22 care are 20 de computere la bord-si daca pica unul se prabuseste avionul-pilotul doar manevreaza tintele..etc-devine plictisitoare rau competitia!!!
    0 0
  • kers
    daca mai dau drumul si la kers ,f1 va fi dominata clar de VETTEL, punct si de la capat
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru