Red Bull: "Vettel nu şi-a atins potenţialul maxim"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.09.2011
Christian Horner consideră că Sebastian Vettel nu a ajuns încă la nivelul maxim de performanţă şi explică dominaţia din acest an prin lipsa problemelor de natură tehnică.

Sebastian Vettel are posibilitatea de a deveni matematic campion mondial pentru al doilea an consecutiv la finalul Marelui Premiu al statului Singapore, după ce în prima parte a sezonului a câştigat opt curse şi a plecat de 10 ori din pole position.

Germanul a avut un parcurs mult mai constant decât anul trecut, însă şeful Christian Horner crede că nu şi-a atins încă potenţialul maxim.

"Totul a decurs incredibil de bine în acest an. Consecvenţa sa a fost remarcabilă şi continuă să crească şi să devină din ce în ce mai puternic. Cred că Vettel a fost uneori ghinionist anul trecut. În cel puţin trei Mari Premii - Coreea de Sud, Australia şi Bahrain - era sigur de victorie, dar aceasta i-a fost furată de ghinion", a declarat britanicul pentru agenţia de presă DPA.

Horner consideră că, pe lângă o fiabilitate exemplară din partea monopostului Red Bull, Vettel a fost ajutat în acest an şi de experienţa acumulată pe parcursul sezonului trecut, reuşind să gestioneze mult mai bine rezultatele.

"În multe feluri, să-ţi aperi un titlu reprezintă o provocare mai mare, pentru că aşteptările cresc şi dintr-o dată te transformi din vânător în vânat.

Una este să ajungi acolo, alta este să rămâi. În 2011, Vettel are beneficiul experienţei. A învăţat din campania de anul trecut. Este uşor să uităm cât de tânăr este şi cât de puţine Mari Premii a parcurs. Cred că în acest an s-a descurcat incredibil de bine şi a obţinut o serie fenomenală de rezultate, ceea ce merită din plin", a mai precizat el.

Via | DPA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru