Red Bull: "Vettel poate pleca de la echipă chiar dacă are contract valabil"

de Daniel Popescu
Marti, 12.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dietrich Mateschitz a dezvăluit că l-ar lăsa pe Sebastian Vettel să plece la Ferrari chiar dacă germanul ar avea contract valabil cu Red Bull Racing.

Posibilitatea ca Sebastian Vettel să concureze pentru Ferrari începând din sezonul 2014 a fost speculată insistent de presa internaţională la sfârşitul sezonului trecut.

Între timp, triplul campion mondial a negat informaţia, iar aparent Fernando Alonso a blocat sosirea acestuia la Maranello cel puţin până în 2017.

Cu toate acestea, Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull Racing, afirmă că nu l-ar putea împiedica pe Vettel să plece la Ferrari.

"Dacă nu ar mai putea lucra cu noi nu ar avea niciun sens să încercăm să-l păstrăm doar datorită unui contract valabil. Dacă aş fi fost pilot de Formula 1, cu siguranţă că dorinţa mea ar fi fost să devin pilot Ferrari. Dar în acest moment asta nu este o problemă", a declarat el.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Mateschitz a afirmat încă o dată că Mark Webber se bucură de statut de egalitate în cadrul echipei, chiar dacă Vettel şi-a adjudecat deja trei titluri mondiale consecutive.

"În unele curse îşi poate arăta potenţialul complet.

Este dificil pentru el să lupte cu Vettel, dar echipa garantează material şi tratament egal pentru ambii piloţi. Când Webber este în cea mai bună formă, este greu inclusiv pentru Vettel să-l învingă. Suntem norocoşi că avem doi piloţi cu adevărat numărul unu", a mai precizat el.

Via Autosport

Comentarii (17)

  • Ute te la el :)))
    Ce fatza de tîmp are...dk sunt foto recente,nu e de bine,asa arata anul trecut cand nu prea avea masinutza cea mai buna,(a se citii regulamentara),pana au facut o ilegala dar...castigatoare.
    1 12
  • cand incepe f1champ ?!premii ?!
    2 2
  • E greu de crezut ca Ferrari poate renunta la Alonso. Pur si simplu n-au ce sa-i represeze spaniolului. Iar Alonso+Vettel la Ferrari - niciodata.
    Apoi pana la retragerea lui Alonso din Formula 1, cu siguranta vor mai fi piloti talentati.
    Asa ca, Sebi, nu prea are sa se duca. Poate la McLaren...
    O fi Sebi baiat bun, dar cei de la Ferrari daca sunt baieti destepti, il transfera pe Newey. Nu stiu cum de n-au reusit italienii sa-i faca o oferta pe care sa n-o poata refuza :))
    4 13
  • digi sport
    stire de ultima ora: DTM, la Digi Sport in 2013 si 2014

    http://www.digisport.ro/Sport/ALTE+SPORTURI/VIDEO+DTM+la+Digi+Sport+in+2013+si+2014
    4 6
  • ghita444
    Este o afirmatie de bun gust ,a unui propietar de echipa adevarat [n.r Mateschitz] in comparatie cu declaratiile pe care le face uneori asa numitul consultant H.Marko,care il vede pe viata la Red Bull pe numitul Vettel.Cu siguranta ca in mintea si sufletul lui doreste sa ajunga cat mai repede la Ferrari [cred ca are semnat si un precontract].Pt ca orce pilot de F1 doreste sa ajunga acolo ,unde ? la FERRARI.Credeti ca Hamilton nu doreste sa ajunga intr-o zi acolo? Vom vedea.
    9 3
  • Vettel inseamna red bull , nici nu ma gandesc sa il vad la ferrari , mai ales dupa ce Alonso s-a chinuit atat sa castige cu monoposturi ,, mai lsabe,,
    4 1
  • Alonso
    daca vine pustiul asta talentat mie nu imi mai ramane decat sa-mi iau jucariile si sa plec asa cum scrie in contract 'pot da bir cu fugitii daca vine fetel"
    5 8
  • Contract
    Cei de laferrari nu sunt prosti. Alonso are posibilitatea contractuala sa plece daca il vor aduce pe Vettel. Din punctul de vedere Ferrari se traduce astfel: cand il vom aduce pe Vettel oricum nu vom mai avea nevoie de Alonso ...
    Alonso nu a facut decat sa-si baya cuie in talpa ...
    8 6
  • asta cu cenzura !!!
    poti cenzura,tot fatza de tampalau are,cum am mai zis....!
    2 7
  • on: nu cred ca va ajunge la Ferrari prea curand!

    off: anul acesta nu avem F1 Champ ?
    4 0
  • In cursul zilei de astazi (miercuri) vom publica toate informatiile despre F1 Champ 2013.
    3 1
  • mirel_f1
    eu nu cred ca va pleca nici anul vitor la Ferrari si nici peste 2 ani,chiar daca Red bull anul asta nu va mai fii,nr 1
    5 0
  • Vettel
    Degeaba ma duc la Ferrari, nu am nicio sansa daca nu vine tatacul Marko si unchiesul Newey care sa-mi faca jucarii dominante, nu ma descurc altfel.
    4 15
  • Caruta cu energizante incepe sa tremure in perspectiva lui 2014 iar sobolanii parasesc corabia
    4 16
  • ferraristii frustrati sufera la greu, anii cand jean todt il scotea pe tractoristul schumacher campion au apus de mult si nu se vor mai intoarce niciodata, ani buni de-aici in colo vor suferi pentru ca ferrari nu va mai castiga nimic. adica... . punct
    15 5
  • deci sa inteleg ca anul acesta nu avem parte de F1 Champ ?
    1 0
  • @rinu100: Informatii despre F1 Champ 2013 gasesti aici: http://www.automarket.ro/blog/popescu/formula1/f1-champ-2013/
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru