Red Bull: "Vettel va pleca doar după unul-două sezoane modeste ale echipei"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 03.05.2011
Red Bull susţine că i-ar permite lui Sebastian Vettel să plece de la echipa înainte de 2014 doar dacă echipa ar avea cel puţin un întreg sezon modest.

Sebastian Vettel şi-a prelungit recent contractul cu Red Bull Racing până la sfârşitul sezonului 2014, considerând că va avea un monopost competitiv pe parcursul următorilor patru ani.

Patronul Dietrich Mateschitz a admis că, într-un caz extrem, îi va permite germanului să părăsească echipa înainte de expirarea contractului, însă consultantul Helmuth Marko a clarificat această poziţie. Austriacul susţine că Vettel îşi va putea rezilia contractul cu Red Bull doar dacă echipa va avea unul sau două sezoane consecutive în care nu va fi capabilă să lupte pentru victorii.

"Faptul că cineva poate "evada" din mâinile lui Mateschitz face parte din filosofia sa. Dar într-o organizaţie care investeşte foarte mulţi bani trebuie să avem anumite garanţii. Această situaţie (n.r - condiţiile pentru plecarea prematură a lui Vettel) s-ar adopta pe o perioadă de unul sau două sezoane. Nu este vorba despre loialitate, pentru că un sportiv de top trebuie să fie extrem de egoist.

Dar acum suntem atât de puternici, încât chiar dacă începem sezonul cu un monopost incapabil de victorii am recupera rapid", a declarat Marko.

Prin prisma performantelor obţinute într-o perioadă scurtă de timp, Vettel este unul dintre cei mai râvniţi piloţi din Formula 1, printre echipele interesate de el numărându-se anterior Ferrari sau Mercedes GP.

Via | GMM

Comentarii (4)

  • E clar, imbatraneste la RBR. O solutie ar fi schimbarea continua a regulamentului tehnic, dar chiar si asa, Newey se adapteaza cel mai bine la asta. Sau sa fie Newey adus la alta echipa cu pretentii. Dar nu ii lasa nasul, ca astfel ar recunoaste ca nu pot lupta impotriva lui ...
    5 1
  • @KGB Mai spune o data
    Mai spune o data
    1 1
  • Imi aduc aminte, ca la sfarsitul anilor '90 era o poveste interesanta ce circula prin lumea F1 - pilotul vs. inginerul. Pilotul era Schumacher, inginerul era Newey. Fiecare a castigat impotriva celuilalt. Dupa o lunga seceta de titluri (aprox. 15 ani), Ferrari accepta ca nu pot reusi fara cel mai bun pilot al momentului de la vremea respectiva, il angajeaza si stim cu totii ce a urmat. Schumacher (acel Schumacher) nu mai este, Newey insa da. Ferrari crezand ca au descoperit reteta succesului, incearca sa o aplice din nou.... dar "una-i una si alta-i alta". Teapa: Alonso nu este Schumacher. Alta teapa: Alonso nu este cel mai bun pilot al momentului "Dalas" ca are bani ....
    ps: am stiut ca RBR vor ajunge la titlu de cand l-au atras pe Newey il echipa lor. Acum fara un Scumacher, sarcina lui Newey este mult mai usoara.
    0 1
  • nkh
    Ar trebui sa ti se puna la dispozitie un spatiu de comentarii si analiza, stiu ca-ti doresti si-ti place...noi te citim cu placere, mai rar e drept.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru