Red Bull vrea să-i prelungească contractul lui Vettel până în 2015

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 03.06.2010
Red Bull negociază cu Sebastian Vettel prelungirea contractului cu trei ani, până la sfârşitul sezonului 2015. Mark Webber va semna însă o înţelegere pe numai un an.

Actualul contract al lui Sebastian Vettel cu Red Bull Racing expiră la sfârşitul sezonului 2012, însă echipa patronată de Dietrich Mateschitz a demarat deja negocierile cu pilotul german pentru prelungirea suplimentară a înţelegerii.

Potrivit unor surse din cadrul echipei citate de publicaţia Autosport, Red Bull intenţionează să-i prelungească contractul lui Vettel cu încă trei ani, astfel că înţelegerea ar urma să expire la finalul sezonului 2015, când germanul va avea 28 de ani.

Măsura reprezintă o precauţie din partea austriecilor pentru ca Ferrari sau alţi rivali să renunţe la tentativele de a-l aduce pe Vettel la echipă, în contextul în care acesta este văzut drept un viitor campion mondial datorită progreselor realizate într-un timp foarte scurt.

Pe de altă parte, aceleaşi surse susţin că Mark Webber va beneficia de o prelungire a contractului pentru un singur sezon, echipa considerând că aceasta este cea mai bună opţiune pentru australian prin prisma faptului că are 33 de ani şi se apropie de finalul carierei.

De asemenea, incidentului dintre Webber şi Vettel de la Marele Premiu al Turciei nu va avea nicio influenţa asupra viitorului pilotului australian în cadrul echipei. Stabilitatea celor de la Red Bull urmează însă să fie asigurată şi în privinţa departamentului tehnic, acolo unde Adrian Newey şi-a manifestat deja intenţia de a rămâne la echipa pe termen lung, fapt confirmat şi de Christian Horner.

"Relaţia este deschisă. Se bucură de ceea ce face, de mediul de la Red Bull şi este încă relativ tânăr. Vremea lui nu a trecut şi nu cred că are gânduri de retragere în acest moment. Cu siguranţă va fi aici pentru viitorul apropiat", a explicat şeful echipei Red Bull.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • iulian
    nu cred ca vetel va ramane u are masina pentru talentul sau ar fi periculos pentru el sa ramana
    0 17
  • Peride
    @iulian
    Auzi mah, nu stii cu cat se da in piata punga de seminte de dovleac? Ma gandesc ca la asta te-ai pricepe, totusi..
    16 0
  • Ar fi bine pt ambele parti!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru