Red Bull: "Webber va lupta pentru victorii cu Vettel"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 28.06.2011
Christian Horner anticipează că Mark Webber va fi capabil să lupte pentru victorii cu Sebastian Vettel, întrucât a reuşit să rezolve problemele pe care le-a avut până acum cu pneurile.

Mark Webber a obţinut la Valencia unul dintre cele mai bune rezultate din prima parte a sezonului 2011, terminând pe ultima treaptă a podiumului după ce a luptat permament cu Fernando Alonso pentru locul doi.

Christian Horner, şeful celor de la Red Bull Racing, crede că australianul va fi capabil să oprească dominaţia lui Sebastian Vettel în Formula 1, întrucât progresele acestuia au la bază o mai bună înţelegere a pneurilor Pirelli.

"A fost cea mai bună cursă a lui Webber din acest sezon în termeni de performanţă cu pneurile. Cred că la Valencia a fost cel mai aproape de Vettel în acest sezon şi a pilotat foarte bine pe tot parcursul weekendului. Sper să menţină ritmul pe care l-a construit în acest weekend, pentru că nu a făcut niciun secret din faptul că s-a chinuit mai mult cu aceste pneuri. Acum le înţelege mai bine. Trebuie doar să te uiţi la diferenţele de timp din cursă, pentru că a fost la patru sau cinci secunde în spate timp de 90% din cursă.

Sper că va capăta multă încredere după acest weekend", a precizat britanicul.

Webber a admis în repetate rânduri că principalul motiv pentru care nu a fost capabil să lupte pentru victorii în primele etape ale sezonului a fost gestionarea precară a noilor pneuri oferite de Pirelli în acest sezon. Red Bull are nevoie de rezultate bune din partea australianului pentru a se impune în clasamentul constructorilor în lupta cu McLaren şi Ferrari.

Via | Autosport

Comentarii (5)

  • Bogdan
    Webber
    Ce gluma buna, e o declaratie mai mult pentru a gadila orgoliul lui Webber. Este clar ca Webber are exact acelasi rol la Red Bull ca si
    Barrichello pe vremea cand era coechipier cu Schumacher la Ferrari.
    11 4
  • Redbull
    basme..... :)))
    4 3
  • Redbull
    dupa ce va lua titlul Vettel.......
    4 2
  • Redbull
    E absurd ce zice Horner.
    Ideea e ca de fiecare data la Webber au fost tot timpul probleme (pneuri kers eleron etc.) pe cand la Vettel a mers totul ceas.
    Parerea mea e ca se acorda multa atentie lui Vettel in timp ce la Mark se acorda sansa a 2-a.
    6 4
  • adidor
    :))
    da, acum ca Vettel are 77 puncte avans, pot in sfarsit sa lupte "de la egal la egal". La fel ca la Ferrari si la Red Bull pilotii sunt egali doar ca unii putin mai mult :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru