Reducerea costurilor a salvat Williams de la faliment

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 26.01.2009
Frank Williams a dezvaluit ca reducerea costurilor in Formula 1 incepand din sezonul 2009 a salvat echipa de la faliment.

Criza economica a afectat inevitabil si Formula 1, iar Williams este echipa cea mai vulnerabila din acest punct de vedere.

Acest lucru are drept cauze principale faptul ca Williams nu este sustinuta de niciun constructor, iar o parte dintre sponsorii principali ai echipei trec prin momente dificile.

In acest context, Frank Williams a marturisit ca reducerea costurilor ce intra in vigoare in acest sezon au salvat echipa de la colaps. "Avand in vedere presiunea finciara in care ne aflam, schimbarile de regulament pentru reducerea costurilor reprezinta un beneficiu major", a declarat Williams in cadrul unui interviu acordat pblicatiei Financial Times. "Trebuie sa facem profit. Pentru a avea succes si pentru a ramane in aceasta afacere trebuie sa avem succes si din punct de vedere financiar. Asa ca trebuie sa facem profit in fiecare an. Am pierdut in ultimii doi-trei ani, dar avem resursele necesare pentru a gestiona acest lucru".

Publicatia citata a dezvaluit ca seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a oferit echipei 14.5 milioane de lire sterline pentru a mentine Williams pe linia de plutire.

Banii fac parte din suma pe care o va primi Williams dupa semnarea Acordului Concorde. "Este o plata anticipata. Ei au dreptul la o recompensa pentru Acordul Concorde. Le-am spus ca ii vom plati acum", a explicat Ecclestone provenienta banilor.

La randul sau, Adam Parr, CEO-ul Williams, spune ca Williams nu ar fi fost capabila sa contracteze imprumuturi daca costurile de participare in F1 nu ar fi scazut dramatic. "Cred ca este corect sa spunem ca am ajuns intr-un punct in care viitoarele imprumuturi nu mai sunt acceptabile in companie", a precizat el pentru Financial Times.

Pe de alta parte, Williams are probleme serioase in asigurarea unor sponsori principali pentru sezonul 2009. Criza economica a fortat grupul islandez Baugur, dar si companiile Petrobras si Lenovo, sa isi retraga sprijinul finaciar pentru Wiliams. In plus, banca britanica RBS analizeaza posibilitatea de a renunta la programul de sponsorizare a echipei din aceeasi cauza.

Comentarii (2)

  • REDUCEREA COSTURILOR A SALVAT WILLIAMS DE LA FALIMENT
    AS FI TARE CURIOS CUM AI VA AFECTA PE PILOTII DE LA WILLIAMS ACEASTA REDUCERE A COSTURILOR. MA MAI INTREB INCAT TIMP VA PLATI FRANK WILLIAMS ACESTI BANI PE CARE SEFUL FORMULEI 1 I-A OFERIT ? ADICA IN CATE TRANSE? AVAND IN VEDERE CA, ECHIPA WILLIAMS A FOST CEA MAI AFECTATA DE CRIZA ECONOMICA?
    AS MAI VREA SA VAD PE CE LOC VA TERMINA PILOTUL KAZUCHI NAKAJIMA PRIMA CURSA ANULUI CARE SE VA DESFASURA IN AUSTRALIA PE DATA DE 29 MARTIE.
    MA INTREB UNDE SE VA SITUA ECHIPA WILLIAMS LA SFARSITUL SEZONULUI 2009 IN CLASAMENTUL CONSTRUCTORILOR SI PE CE LOC
    VOR TERMINA PILOTII WILLIAMS IN CLASAMENTUL GENERAL AL PILOTILOR?
    0 0
  • ...
    Williams va incasa mai putini bani la sfarsitul sezonului. Bernie le-a dat niste bani anticipat, din banii pe care urmau sa ii incaseze la sfarsitul sezonul. Pilotii Williams nu cred ca vor fi foarte deranjati avand in vedere ca parintii lor sunt milionari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru