Revine Alfa Romeo în Formula 1? Marchionne: "Este important să concurăm în Marele Circ"

de Daniel Popescu
Marti, 15.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul brand italian Alfa Romeo ar putea reveni în Formula 1 în viitorul apropiat. Nu o spunem noi, ci însuşi CEO-ul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne.

Este incredibil cum a rămas Alfa Romeo în inimile oamenilor. Din acest motiv, ne gândim să readucem brandul în calitate de competitor în cursele de Formula 1.

Sergio Marchionne
CEO Fiat Chrysler
Când spui Italia şi Formula 1, te gândeşti la Ferrari şi Alfa Romeo. Primii au fost prezenţi în toate sezoanele Formulei 1, însă cei din urmă nu au mai turat motoarele în Marele Circ din 1985.

Acest lucru este însă pe punctul de a se schimba, întrucât Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat Chrystler, are ambiţii majore pentru brandul din cadrul grupului. Italianul susţine că este determinat să readucă Alfa Romeo în Formula 1 în viitorul mai mult sau mai puţin îndepărtat.

"Este incredibil cum a rămas Alfa Romeo în inimile oamenilor. Din acest motiv, ne gândim să readucem brandul în calitate de competitor în cursele de Formula 1. Este important pentru Alfa să revină", a declarat el la Maranello.

Esential 2 este numărul titlurilor obţinute de Alfa Romeo la piloţi în Formula 1
Istoria de început a Formulei 1 se leagă puternic de brandul Alfa Romeo.
Primele două titluri mondiale, câştigate de Giuseppe Farina (1950) şi Juan Manuel Fangio (1951) au fost obţinute la volanul unor monoposturi Alfa Romeo. În anii '60-'70, Alfa Romeo a fost furnizor de motoare şi a revenit în calitate de constructor în 1979, înainte de a se retrage la sfârşitul sezonului 1985 (foto).

O revenire a celor de la Alfa Romeo cu o echipă de uzină ar însemna că grupul Fiat Chrysler va avea două echipe în Marele Circ. Ferrari a înregistrat progrese semnificative în acest an şi a ocupat locul doi în clasamentul constructorilor, o performantă care îl mulţumeşte pe Marchionne în ciuda dominaţiei autoritare a celor de la Mercedes. "În ansamblu, sunt foarte mulţumit, având în vedere de unde am început în acest an", a adăugat el.

Via Reuters, AP

Comentarii (7)

  • "Este important să concurăm în Marele Circ" da mare circ :)
    6 7
  • Recunosc ca este o stire care ma ia prin surprindere... insa m-ar bucura sa fie asa... strict tehnic aceasta revenire ar avea sens din punct de vedere pecuniar numai pe sistemul Red-Bull - Toro Rosso, adica tehnologie Ferrari rebranduita. Probabil cu 80-100 mil in plus fata de bugetul actual al Ferrari, concernul ar putea tine ambele echipe in F1 (cred ca ar obtine si ceva facilitati de la Ecclestone... )
    19 0
  • OK_OK_OK, nenea segio.......... dar cu LANCIA cum ramane ???
    de ce nu vinzi brandul la chinezi sau unde vrei tu, cu 1 euro si ........... scapi de blesteme !
    4 4
  • Lancia va veni cu un nou Stratos ori HF Integrale in WRC... vise taica, vise!...
    1 3
  • mobius
    Mare realizare, locul doi, cu o masina destul de buna anul acesta. Cu Alonso au luat locul doi la constructori doi ani la rand, cu o masina mai slaba si cu o strategie de doi bani, dar asta nu mai inseamna nimic, actuala conducere trebuie sa se laude si ea cu ceva.
    2 8
  • anonim
    o asemenea revenire ar spori atractivitatea in F 1
    1 0
  • Mercedes vs Alfa ....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru