Ricciardo: "Ar fi fantastic să pilotez în Formula 1"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 18.11.2010
Daniel Ricciardo admite că ar fi entuziasmat să obţină un post de pilot titular în Formula 1 după ce a impresionat în sesiunea de teste de la Abu Dhabi.

Sesiunea de teste de pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi dedicată tinerilor piloţi a fost dominată cu autoritate de Daniel Ricciardo, unul dintre piloţii Red Bull Junior şi vicecampionul competiţiei Formula Renault 3.5 Series.

Aflat la volanul monopostului cu care Mark Webber a pilotat la Hungaroring, australianul în vârstă de 21 de ani a fost cu peste o secundă mai rapid decât colegii săi de pe circuit şi admite că ar fi încântat să aibă oportunitatea de a concura în Formula 1.

"A fost grozav să fac acest test şi să fiu aproape de timpii realizaţi de băieţi în weekend. Se întâmplă foarte rar să obţii o maşină perfectă, dar trebuie să spun că aceasta este foarte aproape. Este o plăcere să o pilotez, frânezi şi virezi, iar maşina să comportă exact aşa cum ţi-ai imagina. Cred că am trecut peste nervozitatea după testul de anul trecut, aşa că acum am fost mai relaxat, chiar dacă întotdeauna eşti puţin nervos când urci în monopost în prima zi.

Am făcut mai multe stinturi lungi care au decurs bine. Au fost două zile grozave şi ar fi fantastic să am şansa să pilotez full-time în Formula 1", a declarat australianul la finalul testelor.

Chiar dacă şansele sale de a debuta în Formula 1 în 2011 sunt limitate, Ricciardo ar putea obţine un loc de pilotat titular în sezonul 2012, atunci când numeroşi piloţi vor rămâne fără contract la echipele actuale.

Via | Red Bull Racing

Comentarii (1)

  • ...aduce puticu riccardo patrese...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru