Ricciardo dezvăluie secretul pentru un podium la Spa: "Am setat monopostul pentru uscat"

de Daniel Popescu
Duminica, 24.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo este încrezător că poate ocupa un loc pe podium în Belgia, întrucât Red Bull a setat monoposturile pentru uscat în perspectiva cursei, deşi în calificări a plouat.

Esential 5 este locul ocupat de Daniel Ricciardo pe grila de start a Marelui premiu al Belgiei
5 este numarul curselor in care Daniel Ricciardo a urcat pe podiumul de premiere in 2014, inclusiv doua victorii
Red Bull Racing a obţinut locurile trei şi cinci pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei prin Sebastian Vettel şi Daniel Ricciardo.

Performanţa a fost surprinzătoare în contextul în care Williams era văzută drept principala rivală pentru Mercedes la Spa-Francorchamps, iar Ricciardo a dezvăluit că a folosit un monopost cu setări pentru circuit uscat, care să-l avantajeze în cursă.

"Diferenţa faţă de Mercedes a fost destul de mare. Am crezut că vom fi un pic mai aproape în calificări, în special în prima parte a calificărilor, iar asta ne doare un pic, dar este în regulă. O explicaţie este că monopostul este setat pentru o cursă pe uscat prin eliminarea unei părţi a forţei de apăsare aerodinamică.

Pentru cursă ar trebui să fie cea mai bună decizie şi de aceea am procedat aşa", a declarat australianul.

Prin urmare, Ricciardo este optimist ca va putea obţine o clasare podium, chiar dacă pentru asta va trebui să-i depăşească pe coechipierul său Sebastian Vettel şi pe Fernando Alonso, care mizează pe un rezultat similar.

"Obiectivul este locul trei şi, dacă cei de la Mercedes ne vor da ocazia, vom profita pentru a obţine mai mult, dar cred că obiectivul este locul trei. Realistic, cred că eu, Vettel, Alonso şi Valtteri Bottas vom lupta pentru acest loc trei şi cred că va fi o luptă bună de văzut. Sper să fie o luptă şi să fie una bună", a adăugat el. 

Comentarii (1)

  • dacian08
    http://www.vipleague.me/motorsports/95559/1/skysports-f1-:-skyf1-live-stream-online.html aici puteti urmari cursele on line cu comentarii profesionale
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru