Daniel Ricciardo revine la Red Bull Racing. Australianul confirmat ca pilot de rezervă în 2023

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 23.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Australianul Daniel Ricciardo se întoarce acasă, adică la Red Bull Racing. Echipa austriacă tocmai l-a confirmat ca pilot de rezervă pentru sezonul 2023.

Așa cum bine știi, 2022 a fost un moment de cotitură pentru câțiva piloți din Formula 1. Printre altele, a fost ultimul sezon în competiție pentru Sebastian Vettel, dar și ultimul sezon pentru Daniel Ricciardo ca pilot McLaren.

Alături de Lando Norris, la echipa britanică, va veni Oscar Piastri.

Viitorul lui Ricciardo era incert până la ultima etapă, în Abu Dhabi. Acum, însă, uite că toate zvonurile s-au adeverit, iar pilotul australian a fost confirmat ca pilot de rezervă Red Bull Racing în 2023. Așadar, se întoarce acasă.

În acest rol, Daniel Ricciardo se va ocupa de testări, inclusiv în simulator, și va lua parte la fel de fel de activități media. Fiind vorba de Red Bull, acestea nu vor fi puține.

Australianul a debutat, în Formula 1, alături de HRT, în 2011. Un an mai târziu ajungea la Toro Rosso, iar în 2014 a trecut la echipa mare: Red Bull Racing. Cât a fost aici i-a avut coechipieri pe Sebastian Vettel, Daniil Kvyat și Max Verstappen.

via Formula 1

Comentarii (10)

  • Eu cred ca Checo Perez va fi dat afara. Desi comunicatele oficiale spun ca problemele dintre el si Max s-au rezolvat, eu cred ca lucrurile nu sunt deloc roze. Ricci are poate si rol de sperietoare acum.
    8 13
  • Marius
    Da, da, cam asta e ideea, îl vor sacrifica pe Checo, pt a nu mai avea "interferente"nedorite. Checo a început sa își arate" coarnele "la Barcelona, când nu i s-a permis sa treacă de Verstapen. Apoi a fost scandalul cu pole-ul de la Monaco.
    8 11
  • Pacat de el
    I-au aratat pisica lui Perez, dupa ce in ultimele curse a indraznit sa-i ceara olandezului sa-si achite datoria morala pentru cele 2 titluri pe care l-a ajutat sa le ia ( mai ales cel de anul trecut). Perez nu este un pilot care sa emita pretentii la titlul mondial, dar nu merita acest tratament. Intrebarea este daca RBR se vor opri aici, la aratat, sau il vor umili in continuare, fortandu'l sa plece.
    Nu-l inteleg pe Ricciardo de ce se coboara la acest nivel(sau poate are nevoie de bani), a mai fost pilot 2 la RBR si nu i-a fost bine. Iar Vettel era Maica Tereza pe langa Verstappen.
    10 18
  • Italiano-mauro-australianul își prelungește agonia. Nu cred că Red Bull îi va oferi bani mulți ca pilot de rezervă-teste. E „istorie”. Sunt subiectiv evident. E fals, face prea mult efort de a deveni simpatic, nu-mi place.
    8 2
  • Omul are potential, ar fi fost pacat sa ramana pe dinafara.
    10 8
  • bobita
    Eurosport.ro:
    "PUBLICAT 25/11/2022 LA 13:23 GMT+2
    Ferrari este de câțiva ani într-un proces de căutare a gloriei de altădată. Echipa a revenit în elita Formulei 1 în ultimele sezoane, dar ambițiile sunt mult mai mari decât rezultatele obținute: victorii episodice sau poziții pe podium în clasamentul constructorilor, fără șanse reale la titlu.
    Această situație provoacă o nouă revoluție la nivel de conducere, iar Gazzetta dello Sport anunță că Mattia Binotto își va da demisia din funcția de Director General în cel mai scurt timp posibil. Decizia ar fi deja luată și urmează doar anunțul oficial, care potrivit jurnaliștilor italieni este doar o chestiune de ore, maxim de zile.
    Binotto a ajuns la conducerea echipei în 2019 și a contribuit la creșterea acesteia, dar nu pe măsura așteptărilor, astfel că plecarea sa a devenit tot mai probabilă în ultimele luni. Binotto l-a înlocuit în funcție pe celebrul Maurizio Arrivabene, care condus Scuderia mai bine de 20 de ani, o perioadă cu nenumărate succese în Marele Circ. Odată cu schimbarea regulamentului din Formula 1, Binotto părea că a găsit rețeta succesului, dar după un start solid, echipa nu a mai performat în a doua parte a anului și patronii consideră că principala vină îi aparține acestuia.
    FREDERIC VASSEUR, MARELE FAVORIT SĂ-L ÎNLOCUIASCĂ PE MATTIA BINOTTO LA FERRARI
    Președintele Ferrari, John Elkannar, ar fi dorit să-l schimbe pe Binotto încă de la începutul acestui an, dar nu au găsit o soluție viabilă. Sursa citată anunță că în vara trecută a fost contactat Frederic Vasseur, Director General la Sauber (Alfa Romeo) din 2017, dar acesta a refuzat să facă pasul către Ferrari deoarece totul a fost prea din scurt.
    Se pare că francezul nu va mai refuza a 2-a șansă de a ajunge șef la cea mai galonată echipă din Formula 1 și el va fi noul Director General de la Maranello. CV-ul său este unul impresionant, având o vastă experiență în conducerea unor echipe din motorsport".
    7 3
  • Eurosport.RO a preluat informații vechi și greșit. Gazzetta dello Sport a publicat asta acum 10+ zile după cursa din Brazilia. Și Arrivabene n-a „condus Scuderia mai bine de 20 de ani”. Binotto a spus că după știrea asta a vorbit cu șefii și aceștia au spus că este o știre falsă. Ori ai citit tu greșit, ori EUROSPORT.RO s-a trezit după o beție grozavă.
    5 1
  • bobita
    Toată lumea are acces la eurosport.ro...
    1 1
  • Binotto, recent, recunoaște că au fost probleme în 2022cu anvelopele, fiabilitatea, viteza în cursă și strategia. N-a înțeles însă că cei care criticau nu erau împotriva echipei. Vrea pentru anul viitor o mașină mai fiabilă și mai rapidă dar nu spune nimic despre echipă. Deci n-a priceput nimic. Scenariul se va repeta ca în majoritatea anilor trecuți. Început în forță după care echipa va strica tot până la sfârșit. Dezvoltarea o vor face alte echipe iar Ferrari va oferi surprize de tot felul. Și unii „răi” vor veni să-i critice
    4 2
  • Odată ce Pinocchio nu se poate cunoaște pe el însuși automat nu-și va recunoaște greșelile și atunci nu se repară nimic, doar se repetă istoria: muncă, bani și timp irosit degeaba.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru