Ricciardo speră ca Red Bull să lupte pentru podium cu Ferrari în Singapore

de Daniel Popescu
Vineri, 11.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo este încrezător că progresele înregistrate de Red Bull în dezvoltarea sasiului îi vor permite să lupte pentru un podium împotriva Scuderiei Ferrari în Singapore.

Esential 55 de puncte a obtinut Daniel Ricciardo in sezonul 2015
3 este cel mai bun rezultat obtinut de Daniel Ricciardo in acest an (Ungaria)
8 este locul ocupat de Daniel Ricciardo in clasamentul general
Red Bull Racing a introdus noutăţi majore la şasiul monopostului după pauza de vară, însă echipa nu a putut profita pe deplin de acest lucru ca urmare a faptului că circuitele de la Spa-Francorchamps şi Monza nu se potrivesc caracteristicilor monopostului.

Lucrurile sunt însă pe punctul de a se schimba în Marele Premiu al statului Singapore, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare pe unul dintre cele mai lente circuite din calendarul competiţional. Acest lucru îl determină pe Daniel Ricciardo să-şi facă speranţe la un podium.

"Nu vreau să mă entuziasmez prea mult, dar putem merge acolo cu ceva încredere.

Cred că monopostul a devenit din ce în ce mai bun în ultimele curse, iar Singapore va aduce monopostul nostru la viaţă. Sper să putem lupta cu Ferrari pentru un podium", a declarat australianul.

Ricciardo şi-a trecut un singur podium în acest sezon, în Marele Premiu al Ungariei pe un circuit asemănător cu cel de la Singapore, când a terminat pe locul trei în spatele coechipierului său, Daniil Kvyat. 

În sprijinul afirmaţiilor sale, Ricciardo oferă ca exemplu locul opt obţinut la Monza în ciuda faptului că a plecat de pe ultima linie a grilei ca urmare a numeroaselor penlizari primite pentru schimbarea repetată a motorului.

"Am fost mulţumit de maşină. Ştim că ne chinuim pe liniile drepte şi era greu să ajungem în top 10 cu pachetul nostru, dar sunt foarte mulţumit de şasiu. Am spus de la începutul weekendului că dacă putem ajunge în top 8 va fi ca un podium pentru noi. Asta ne-a depăşit aşteptările. L-am depăşit pe Marcus Ericsson în ultimul viraj, probabil spre disperarea lui, iar zâmbetul meu a devenit şi mai mare", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • serban
    Eu sper ca și Red Bull și Ferrari să lupte cu Mercedes pentru victorie, circuitul le ajută, la fel și alegerea pneurilor, de ce nu ?
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru