Ricciardo speră să scape de penalizarea pe grilă din Canada: "Voi încerca să câștig"

de Daniel Popescu
Vineri, 08.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo va încerca să folosească în Canada un sistem MGU-K de la începutul sezonului cu speranța că va evita o penalizare pe grilă și sugerează că vrea să lupte pentru victorie.

Daniel Ricciardo a câștigat Marele Premiu al statului Monaco din urmă cu două săptămâni, însă speranțele de a repeta succesul în Canada au fost spulberate inițial de anunțul lui Adrian Newey potrivit căruia pilotul australian va fi penalizat pe grila de start cu cel puțin 10 poziții.

Echipa stabilise că sistemul MGU-K al unității de propulsie folosite la Monaco are defecțiuni și trebuie înlocuit, însă în cele din urmă a decis ca Ricciardo să folosească o componentă care a mai fost utilizată în prima parte a sezonului. În cazul în care aceasta va funcționa la parametri normali în antrenamentele de vineri, Ricciardo va păstra componenta și în restul weekendului și va evita astfel o penalizare.

"Mi s-a spus că nu există nicio penalizare. Dacă se întâmplă ceva în antrenamente și suntem nevoiți să schimba, atunci voi fi penalizat, dar dacă va rula fiabil vom face tot weekendul cu componenta respectivă", a explicat el.

Red Bull a luat această decizie riscantă și pentru că are încredere într-un rezultat bun în Canada.

Piloții vor folosi aici aceleași pneuri utilizate și la Monaco, în special hypersoft-urile cu care monopostul Red Bull s-a înțeles foarte bine.

"Pe hypersoft am fost buni la Monaco și poate asta ne oferă încă o șansă în acest weekend să avem o cursă bună. Pe hârtie, simțim că acest circuit ar trebui să ni se potrivească mai mult decât altele. Ar fi frumos să câștigăm doua curse la rând, așa că vom încerca. Dacă luăm startul de pe 15 era puțin probabil", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (14)

  • Cu Max candidat la zidul campionilor, Ricci e revelatia momentului pentru RB.
    Prin vocea lui Lauda se pare ca i-au cam inchis usa lui Ricci pentru un posibil loc la Mercedes.
    3 1
  • Unde, da un link ceva cu usa inchisa la Mercedes.
    Dar oricum Lewis se intelege bine cu Bottas iar Bottas stie ca poate fi un nr 2 in echipa.
    3 4
  • Nu ti-a spus Hamilton cu gurita lui ca nu crede in venirea lui Ricci la Mercedes ? Mai e nevoie de altceva ? La ce-ti mai trebuie link-uri ?
    4 1
  • serban
    Chiar nu cred că Red Bull au vreo șansă în Canada, fără multă baftă, sau fără suicide Max, se uită la podium de la distanță.
    6 1
  • Se pot intampla multe, Red Bull si Ferrari par avantajati in acest moment. Raikkonen in schimb, pare pierdut...
    1 0
  • @@Alex
    Pai a zis ca Lauda a declarat ceva...
    0 0
  • @ALex Lauda a spus ca Ricci nu crede ca vine la Mercedes pentru ca prelungirea contractului cu Hamilton e aproape finalizata si mai sunt mici detalii de rezolvat. Pe de alta parte Helmut Marko (sper sa nu gresesc) a declarat ca Ricci asteapta sa vada daca Hamilton semneaza cu Mercedes. Bottas nici macar nu intra in ecuatie, probabil pentru faptul ca Mercedes nu mai vrea sa aiba batai de cap cu doi alpha male in echipa.
    0 2
  • Stie cineva cam care este diferenta intre US si HS in Canada? Tot in jurul a o secunda ca la Monaco?
    2 1
  • @Mclaren_Mircea_1984: Diferenta este irelevanta pentru ca nu stim cata benzina au masinile. in FP 1 masinile Ferrari si probabil, masinile Mercedes au mers cu motorul la 90%. Despre masinile Mercedes nu sunt 100% sigur, doar despre masinile Ferrari sunt 100% sigur.
    1 0
  • US nu are cum sa fie IN Canada pentru ca US este langa Canada. HS este pe nicaieri. Lamurit?
    0 0
  • 22:04 "Mercedes punta ad una gara su Ultrasoft e Supersoft" M.Isola
    1 2
  • Dezastru la McLaren, Toro Rosso si Williams. Cred ca cei de la Williams se pregatesc de faliment sau de retragerea din F1, iar cei de la Force India se pare ca vor fi cumparati de Mercedes.
    3 0
  • Cei de la Mercedes merg foarte prost pe Hypersoft, nu cred ca il vor folosi in cursa, iar daca il vor folosi, nu cred ca vor prinde primele 4 pozitii.
    2 1
  • Pfff...Mercedes la doar jumatate de secunda ruland cu supersoft fata de Rbr si Ferrari cu hypersoft-uri...iar stau astia la o secunda in fata.
    Vorba lui Mircea, miciunica aceea ca nu vor aduce update-url de motor...
    Iar Rbr iarasi in fata Ferrari..
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru