Roma renunţă la F1 pentru Jocurile Olimpice din 2020

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.01.2011
Roma a anunţat oficial că renunţă la organizarea unei curse stradale de Formula 1 în favoarea Jocurilor Olimpice din 2020.

Roma a încercat timp de mai multe luni să ajungă la o înţelegere cu Bernie Ecclestone pentru a găzdui curse de Formula 1 începând din sezonul 2013, însă deţinătorul drepturilor comerciale a avertizat capitala Italiei că nicio ţară nu va putea găzdui două Mari Premii.

În condiţiile în care circuitul de la Monza va rămâne gazda Marelui Premiu al Italiei cel puţin până în 2016, romanii au confirmat vineri că renunţă definitiv la proiectul pentru Formula 1, urmând să se concentreze pe obţinerea drepturlui de a găzdui Jocurile Olimpice din 2020.

"Renunţăm formal şi definitiv la ipoteza unui Mare Premiu de Formula 1 al Romei. Această mişcare reprezintă un pas înapoi pentru că întotdeauna am vrut să facem asta, dacă FIA ar fi propus un sistem de alternantă intre Roma şi Monza. Totuşi, avem un vis Olimpic care rămâne în picioare. Să fie clar pentru Italia şi pentru întreaga lume că vrem să găzduim Jocurile Olimpice la Roma", a declarat Gianni Alemanno, primarul Romei, într-o conferinţă de presă.

În prezent, Spania este singura ţară care găzduieşte două curse de Formula 1, însă cea de la Valencia urmează se desfăşoare în viitor în alternanta cu alte curse care vor pătrunde în calendar.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • mai bine...ptr ca Monza este un circuit super....daia e si numit "templul vitezei";)
    3 0
  • bogdan_lupu24
    monza
    bine a facut Roma ca a renuntat la F1 pt ca Monza e un circuit fain de viteza
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru