OFICIAL: Roma va găzdui un Mare Premiu de F1 din 2012

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 11.09.2010
Primarul Romei a anunţat semnarea unui contract pe cinci ani pentru găzduirea unui Mare Premiu de Formula 1 în capitala Italiei începând din 2012, în paralel cu cursa de la Monza.

După mai multe luni de speculaţii în presa internaţională, Roma şi-a îndeplinit obiectivul de a pătrunde în calendarul competiţional al Formulei 1 prin intermediul unei curse stradale, în urma semnării unui contract pe cinci ani cu Bernie Ecclestone.

Prima ediţie a ceea ce s-ar putea numi Marele Premiu al Romei va avea loc în 2012 sau cel târziu în 2013, în funcţie de rezolvarea unor probleme birocratice şi, în special, a obţinerii unui acord scris din partea locuitorilor cartierului EUR, acolo unde va fi amplasat circuitul.

"Felicitări pentru rezultatele obţinute de Maurizio Flammini (n.r - organizatorul cursei). Sper ca Marele Premiu al Romei să înceapă în 2012", a declarat Gianni Alemanno, primarul capitalei Italiei.

Pentru a găzdui un Mare Premiu de Formula 1, organizatorii trebuie însă să obţină autorizaţie de mediu, iar unul dintre cei mai aprigi contestatari ai evenimentului este senatorul Roberto Della Seta, care susţine că desfăşurarea unei astfel de curse va reprezenta un "calvar" pentru "prizonierii" locuitori ai cartierului EUR.

"Înainte să acordăm undă verde, trebuie să analizăm impactul asupra miilor de locuitori din jurul circuitului.

Marele Premiu nu se reduce la o după-amiază de competiţie, ci implică mai multe săptămâni în care locuitorii vor fi prizonierii maşinilor, cu grave implicaţii asupra mobilităţii. Practic, este inacceptabil să impunem romanilor un Mare Premiu de calvar", a declarat el.

În cazul în care va obţine toate autorizaţiile necesare, Marele Premiu al Romei se va desfăşura în paralel cu tradiţionalul Mare Premiu al Italiei de la Monza, care este sub contract cu Ecclestone până în sezonul 2016 inclusiv.

Iata cum va arata circuitul stradal din Roma:

 

Via | Eurosport Italia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru